Ima logike u ovom, koliko god neko bio protiv.AdmirS je napisao/la:...Sta znaci to ribolov na vaserku? Onda bi se trebao zvati ribolov na snjuru pri mahacoj tehnici a ne musicarenje, a u obje tehnike se lovi na musicu a ne na vaserku ili snjuru.
Po nekoj logici ako je umjetna musica mamac onda je to musicarenje, a ako se lovi sa mahavcem ili vaser kuglom onda bi to trebalo da je musicarenje mahavcem ili musicarenje sa vaser kuglom....
Ako je na mušicu, po meni je mušičarenje.
Ako se zove ribolov na wasserku, vodeći se logikom davanja naziva tehnikama FF bi bio ribolov na šnjuru (mahanjem)
Malo karikiram, ali morate priznati da ima logike u Admirovom.Po meni je oboje mušičarenje.
Samo, ispravka kod tumačenja Zakona - Zakon kaže:
Član 9.
Sportsko-rekreativni ribolov salmonidnih vrsta riba (svih vrsta pastrmke, mladice, glavatice i lipljena) smije se obavljati samo s jednim ribolovnim štapom.Ribolovni štap iz stava 1. ovog člana smije imati najviše jedan umjetni mamac (mušicu ili varalicu), bez utega.
To isključuje više mušica, a po meni i kako ja tumačim, isključuje i wasser kuglu.Zar ona nije uteg?
Ovo tumačim Zakon, ne kažem da ga sprovodim...nađe se u priboru jedna bočica kapi, za svaki slučaj...nije se odavno koristila, ali se nađe

Kad bi svi ribolovci bili kao ova ekipa koja je raspravljala u ovoj temi i većina raje na ovom forumu, ne bih se ja brinuo za naše vode i ihtiopopulaciju...jedan dio vraća ribu, drugi je ne zna uloviti.Ja sam ovaj drugi

@Bakee, sve ovo što smo do sada pisali, pada u vodu ako hoćeš loviti kljena - kljen je, kako i sam znaš ciprinid.Zato, ne beri brigu, crno/smeđe čupave muhe, i opleti