Suhe Musice
Moderatori/ce:emin,rusko,Kovach,angler
- kenan_sa
- Književnik
- Lokacija:Memli strana starog sarajeva [phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/vendor/twig/twig/lib/Twig/Extension/Core.php on line 1275: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable
Ovo je navodno lipljenska muha, Odnosno tako mi je rekao jedan ciko na praci kad sam lovio. Jeste lipljenska muha i lovio sam ga na nju ali sam takodzer i pastrmku i kljena lovio na istu. Ovo je imitacija muhe chrouncher ali on se ne pravi sa ovakvim krilima odnosno pravi se ili bez krila ili se doda malo kreje i pozadi crvena jal srebrena guza. Ova muha je uradzena sa srebrnom guzom tjelom chrouncera i sedge krilima. Opet je zovu chrouncer i pored njenih krila valjda zbog izgleda tjela. Neznam. Al je dobra i lovna muha u svakom slucaju.

- rusko
- Nobelovac
- Lokacija:Svedska [phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/vendor/twig/twig/lib/Twig/Extension/Core.php on line 1275: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable
Re: Izrada muha
Evo jedne kreacije na koju je danas palo 18 crvenperki... jadi moji, gdje je mene zapalo da zivim pa crvenperke na suhu muhu lovim...

E vidi "lopova" sto napravi zanimljivu muhu. Rusko, pun si ideja koje su mi zanimljive. A sta mi je zanimljivo...pa crveni detalji
Ako su to one lopate od crvenperke k'o kod rodje, onda sta se bunis
Tragedija je kad cojk spadne na bjelice...7 cm kapitalac. Jedino stap 000# moze malkice saviti

Ako su to one lopate od crvenperke k'o kod rodje, onda sta se bunis

Tragedija je kad cojk spadne na bjelice...7 cm kapitalac. Jedino stap 000# moze malkice saviti

- Kovach
- Nobelovac
- Lokacija:Jablanica [phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/vendor/twig/twig/lib/Twig/Extension/Core.php on line 1275: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable
Pa imao sam sve uslove za ceif. Hladno pivo, musice, malo vode (kise) i dobru volju
. Kad vec nisam mogao nigdje onda da bar ovako isceifim. Angler jarane sve ove su mi se pokazale veoma lovne na ovim nasim terenima kako za kljena tako i za pastrmku. A kad nesto valja zasto ga mjenjati, nego namotaj sto vise i razlicitih velicina pa opleti.

- Kovach
- Nobelovac
- Lokacija:Jablanica [phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/vendor/twig/twig/lib/Twig/Extension/Core.php on line 1275: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable
Svaka cast rusko, muhe su prva liga. koliko vidim ova dva reda parachute su sve sa tjelom od paunovog pera. Aferim!
Koliko vidim ribe ce nastradati na svim meridijanama kako se pripremate.
Dobre muhe, lijepa garnitura ali slike za....

Dobre muhe, lijepa garnitura ali slike za....

- rusko
- Nobelovac
- Lokacija:Svedska [phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/vendor/twig/twig/lib/Twig/Extension/Core.php on line 1275: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable
Slikano sa iPhonom, kamera mi je u komsiluku... Ali opet nije ni lose, jer su u pitanju 20-tke i 18-tke... sitne, da nemam Hubble pred ocima ne bi ih ni vidio... 
@Kovach, paunovo perje mi je favorit materijal... stavljam ga na vecinu muha, gdje god je prikladno... Ove klinkhammere pravim i u varijanti sa drugim bojama tijela, ali onda na toraks pretezno stavljam paunovo pero...

@Kovach, paunovo perje mi je favorit materijal... stavljam ga na vecinu muha, gdje god je prikladno... Ove klinkhammere pravim i u varijanti sa drugim bojama tijela, ali onda na toraks pretezno stavljam paunovo pero...

- Kovach
- Nobelovac
Pomagajte! Neka mi zivina napala na cvijece u kuci zna li neko kakav lijek

Malo iz dosade probao nekog tvrdokrilca pa napravih ovog "svica" i "coch-y bondhy Beetle" (meni najvise lici na krompirovu zlaticu
) samo sto ovdje nije koristen policelon (beeatle) nego isperci fazanovog pera. Nakon toga napravih i dva-tri mravka radi reda.

Malo iz dosade probao nekog tvrdokrilca pa napravih ovog "svica" i "coch-y bondhy Beetle" (meni najvise lici na krompirovu zlaticu

- montana
- Nobelovac
- Lokacija:USA [phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/vendor/twig/twig/lib/Twig/Extension/Core.php on line 1275: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable
Kuku nama sad od tvoje zene. Ispasce da smo te mi nagovarali da ubadas muhe o cvijecu!
Lijepe ti baje kovach. Posebno ta jedna... moj favorit!

Lijepe ti baje kovach. Posebno ta jedna... moj favorit!
"Kad bi se svi ljudi koncentrirali samo na bitne stvari u zivotu, nastupila bi velika nestasica musicarskog pribora!"
"Da je Bog predvidio ljude kao vegetarijance, vjerovatno bi smo svi sada musicarili karfiol."
"Da je Bog predvidio ljude kao vegetarijance, vjerovatno bi smo svi sada musicarili karfiol."
Odlične i ja se kanim jednu takvu napraviti "beeatle" a kontam pokrov da bude od jelenske dlake!
Joj ako uvene to cvijece ode helac i cejf i motanje i piva
Favoriti u materijalima za mene su definitivno paun, fazan, zeko, jarebica i CDC. Mozes mali milion kombinacija muha napraviti i sve lovne. Noge od jarebice su dosta efikasnije (lovnije muhe, probao, uvjerio se) od pjetlovih, mekse su i pokretljivije na vodi. Mana im je sto za krace noge (manje udice) perke su minijaturne pa ih nezgodno motati. To bih na "zlatici" probao.
Osa mi se nekako najvise svidjela.

Favoriti u materijalima za mene su definitivno paun, fazan, zeko, jarebica i CDC. Mozes mali milion kombinacija muha napraviti i sve lovne. Noge od jarebice su dosta efikasnije (lovnije muhe, probao, uvjerio se) od pjetlovih, mekse su i pokretljivije na vodi. Mana im je sto za krace noge (manje udice) perke su minijaturne pa ih nezgodno motati. To bih na "zlatici" probao.
Osa mi se nekako najvise svidjela.

- Kovach
- Nobelovac
To sa cvijecem je gotova stvar posto je to neka japanska ruza nece joj nista biti. Japanac je to.
Nekako mi najljepse bilo da ih tu poslikam i ja okacio na list pa
. Za neke stvari vrijedi i malo"jezika" pojesti
. @Angler druze i meni je nekako paun, fazan i zeko cest materijal u izradi muha. U vecini kreacija ga koristim ako moze, a ostalo kombinujem sta mi padne na pamet.

- rusko
- Nobelovac
Kovach, skidam kapu... sto za dobre muhe, sto za "Extreme fly tying" pod sifrom "Sklon' se od filadendrona"
HRABRO!

HRABRO!