Za rep,pa slabo sam viđao u praksi, najvise se koristi za pravljenje tijela.
Evo kako to jedno perce izgleda namotano kao tijelo:
Znaci iskines jedno perce, na udicu namotas osnovni konac, kad dodjes do "repa" tu pricvrstis jedno perce, i namotas ga kao konac sto si motao za ovaj efekt. Naprednija je varijanta, predvostruciti konac, ubaciti dva perca, i to sve ufrkati sa dabing tvisterom, dobije se bogatija pređa, a i mušica traje druže. To isto perce mozes iskoristi za grudi nekih nimfi. Ako oguliš te dlačice sa njeg, dobit ćeš tanku savitljivu nit koju isto mozes koristi za motanje tijela, kao recimo ovaj mrav:
Što se krilca tiče, zavisi da li je muha mokra ili suha. Ja za sitne mušice preferiram cdc u raznim bojama. Natural (siva), smeđa, bijela, crna. U glavnom, najbolje ce biti, kad odaberes neku mušicu da je pravis, kazes i onda cemo ti napisati materijale od-do.
P.S. Dobro je što si uzeo pauna za početak. Red Tag i Kočijaš su skoro pola godine mušice u "fazonu", izrada je jednostavna i taman za početnike. Ja sam počinjao upravo sa njima, a ne traže puno. Dovoljno je paunovo perce, trun crvene vunice, i jedno perce iz vrata horoza.