Stoga, nabavio sam par jeftinih grafitnih dvodijelaca za lov šarana, ostaju mi i dvije baitrunner role - do tada mogu i ove DAMM poslužiti, i šunjam okolo po TK tražeći šarova.
Biosam na Bistarcu - katastrofa iako većina ne svjedoči ovome. Smatram da je ovo jezero postalo suviše turistički nastrojeno od jebodroma do pijančenja da bi se moglo nazvati ribolovnim. Kada se doda i toda rijetko uzima eto noćne more. Zadnji put sam izvalio 30 KM za noćni ribolov (+20KM za kamp kućicu) da bi me oko 2 ujutro sa vode otjerao njihov ker, promjera međeda, kojeg su pustili da švrnja naokolo. Znam s kerovima ali je ovaj totalni idiot što se može reći i za čuvara koji hladno pita:"jeli se šta desilo." Izgleda da treba da nekome padne glava da bi se to uzimalo u obzir. Uglavnom BISTRAC za mene - VOZDRA ZA SVA VREMENA.
SMOLUĆKO jezero - posve druga priča. Uglavnom pozitivna. Oni koji su na NTV HAYAT gledali priloge o šaranskom ribolovu i pitali se gdje li je to - eto informacije iz prve ruke. Bio sam tamo jednom i uvjerio se da je puno k'o oko.
Gore pomenuta ekipa je pecala s druge strane i svako malo je imala udarac. Ja sam se zadovoljio sa vađenjem jednog 1,5 kilaša i par deverika

Nešto novo !!! - Privatni ribnjak - jezero AVDIBAŠIĆI. Super stvar za šaranskog početnika poput mene. Idealno za upoznavanje ponašanja ove ribe jer je lako dobiti što na plovak - što na dubinku komade od 1-2 kg. Dnevna dozvola je 5KM s tim da je 1kg ribe 8km. Noćenje je dozvoljeno ali ne znam cijenu. Veći primjerci ( 5- 6 i više kg) su u naplavnom kanalu prije jezera no tu su i potočne pastrmke pa je teško doći do njih. Veličina jezera je neznatna ali za početnike sasvim ok. PREPORUČUJEM meni sličnima.
Jezero BISTARAC - "rudnički prilaz" je u pregovorima i izvjesno ove sedmice. Za to vam je potrebna "štela" kod uposlenika. U komšiluku je pao jedan od 15 kg i prosto mi žao što se sada jedi u nekim zamrzivačima. Šta će prevagnuti kod mene kada jednom se suočim sa ovom dilemom iskreno u danima koji predstoje.
Ugovoren izlet na VIDARU je otkazan zbog kie i tek slijedi.
Jučer sam bio na Turiji i, što nikada nisam pomislio da ću reći - drago mi je što me maltretirao samo dobri stari koštro:)
Pokoja deverika i crvenper te teškaši u rukama lokalaca svjedoče da je ovo dobra voda za kedranje.
PELAGIĆEVO je u planu.
Joj, zanijeh se u opisivanju.
PITANJE:
Kako se niže mamac (boili, kukuruz i sl.) na sistem "na dlaku" ????????
Hvala unaprijed svima koji su imali strpljenja za ribarsko prigovaranje te će naći za shodno odgovoriti mi na ovo pitanje.
BISTRO