Orvis za duplo manje od 600 dolara je u sustini sigurna kupovina... Ali evo da dopunim sa drugim proizvodjacima...
Ako ganjas nesto da je dobro i ekonomicno pogledaj onda Scierra produkte, sto se kvalitete tice mogu se komotno mjeriti sa jacim "imenima" a cijena je u pola manja... Nisu ni Loop i Guideline lose marke a cijene su im skroz pristojne, ali ih kombinuj sa boljim cizmama (njihove su za "jednokratnu upotrebu" ako se malo vise kreces na suhom u njima - doduse ovo je rijec covjeka koji vaze 110 kg

)... prijedlog - ja imam Scierra cizme (130 eura) sa ovim novim fazonom gumenog dzona i super su, mozes s njima sigurno i u vodi i na suhom po travi - bez da stavljas "krampone"... Dalje imas jednu novu varijantu "budzet" produkta - Aquaz, koje sam imao priliku probati kao recezent za jednu prodavnicu sportske opreme, i tad smo ih testirali u svim mogucim i nemogucim situacijama, pokusali ih poderati od stijenu, parati sa udicom, "pumpali" ih sa kompresorom...itd... i mogu ti reci da su iznenadjujuce dobre, jedino sto mi se nije svidjelo je da na nekim modelima nisu razmisljali na formu neoprenske carape, pa su se neki zalili na "zuljanje" palca. Kod kupovine hlaca gledaj da uvijek dobijes pojas (bez njega nikad u vodu) i da imaju dobru zastitu od pjeska (preko cizama).
Ja koristim Patagonia hlace, odlicne su ali su poskupe - oko 500 eura (zato na posao u trenerci idem). Odabirao sam izmedju njih i Simmsovih i odlucio se na ove jer im je efekat (membranska izdrzljivost) u istoj klasi ali su radjene od materijala koji je bolji za prirodu od Simmsovog GoreTexa...
sto se cizama tice tu Simms zestoko prednjaci, pravi daleko najudobnije (moje misljenje) i traju pravo dugo, a gledano sa budzet varijantama, cijene im nisu toliko drasticno vece, mozes npr kupiti Simms Rivershed Boot Aquastealth za nesto manje od 200 eura i imas cizme za najmanje 5 sezona u kojima mozes trcati ako treba. Pazi se kod velicina cizama... neki proizvodjaci prave svoje u velicinama koje odgovaraju tvojoj normalnoj, dok kod nekih moras kupiti za dva-tri broja vece (zbog neoprenske carape)...