Musicarenje vs Varalicarenje

Moderatori/ce:emin,rusko,Kovach,angler

rusko
Nobelovac
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/vendor/twig/twig/lib/Twig/Extension/Core.php on line 1275: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable
Re: Musicarenje vs Varalicarenje

Post Postao/la rusko » 12 ožu 2010, 11:34

Vidjeli varalicari kako mi musicari zadijemo musice u kapu, pa i oni poceli:

slika
slika slika

Seha
Glasnogovornik za EU i Baltičke zemlje
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/vendor/twig/twig/lib/Twig/Extension/Core.php on line 1275: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable

Post Postao/la Seha » 12 ožu 2010, 13:16

<valjanjeodsmijeha> Vala "rodjo" bas sam se slatko ismijao tvom postu..
Ovo je super vi ratujete "argumentima", a sarandzije i plovkarose "nebarcete" :)
Sad e i na nas vatra "ko da gledam"
slika

montana
Nobelovac

Post Postao/la montana » 12 ožu 2010, 16:21

Rusko, ovo je neki varalicar-hasisar, sav se izbusio. Sjecam se nekad su poceli da buse usi, pa nos, pa se tetoviraju. Najgore je sto i drugi, neduzni (sarandzije i plovkasi), mogu vidjeti, pa poci njihovim stopama. Vidi na ste je ovo izaslo? Dobro si ti za onu kozicu od hore, al' bolja na rostilju, kad se zapece.......
Angla, druze. Svaka cast, za zvecku. Dao ja maloj onu sa zveckom, zvekala pet minuta, a onda hoce usta. Te uzmem varalicu, pa odem kupim vecu. Dijete presretno. Samo treba paziti, kad poraste, lagano prelaziti na pismenije i ozbiljnije igracke, da dijete ned'o Bog ne zaostane. Ja vec sada dam paunovo pero. Odmah baci varalicu i gleda one smedje-zaleno-plavo presijavanje. Tacno osjetim da zamislja nimfu kako je pusta niz brzake. Kaze mi stara, pusti dijete, to je curica, one vole goblene i sminku. rekoh eto ko ce dajdzi vezat' muhe kad "pojaste". Svaki dan je nose u moj "atelje" na spratu da pomazi neku prepariranu ribu, sta ces. Dijete treba na pravi put, od malih nogu!
Kaze Seha da je dobro da ih "ne diramo". Pomno prati temu, vaga rijeci, al' kako da nesto protiv njih, kad su nam dali toliko recepata za hapu. Sestrina mala nece nista ono industrijsko! <jelmekotrazio>
"Kad bi se svi ljudi koncentrirali samo na bitne stvari u zivotu, nastupila bi velika nestasica musicarskog pribora!"

"Da je Bog predvidio ljude kao vegetarijance, vjerovatno bi smo svi sada musicarili karfiol."

zlaja
Nobelovac

Post Postao/la zlaja » 12 ožu 2010, 17:10

Ajde sve bi bilo OK. da niste postavili fotke svoji kutija sa voblerima i blinkerima zna se da <valjanjeodsmijeha> ste u duši rasni blinkeraši samo tamo u dalekom svijetu je sad inn biti fly,gay, i ostalo sa ay*

montana
Nobelovac

Post Postao/la montana » 12 ožu 2010, 17:29

Evolucija moj Zlaja. Ja sam za sebe napisao 90%FF+9%varalice+1% ostalo. Varalice samo u 2 slucaja. Na mladicu i kad sam kuci u Chicagu, jer ovdje i nije nesto lijepo za FF. Dno je muljevito, pa se ne moze gaziti, a da ne izadjes k'o krmak, pa valja kuci zeni na raport.
Moj ribolovni pocetak je bio u musicarenju na dvije rijeke. Buna i Fojnica, prije nekih tridesetak i kusur godina. Prva riba mi je bio lipljen (Fojnica), a druga meka (Buna). Na Fojnici sam sa 7 godina uhvatio prvog mladuljka (mala mladica) na muhu. Tada sam sa mojim uciteljem iz FF Semsudinom ( ne sjecam se prezimena) otisao na mladicu, onako "varalicarski". Vise sam se pentrao po drvecu koje visi iznad vode da vidim mladicu, nego li sto sam zabacio. Tad sam se razdijelio na dva nacina ribolova. Pastrmka i lipljen na suhu muhu, mladica na varalicu. Posto sam i pribor tako organizirao, ostala je stara navika. Evolucija! Pa i mi imamo sise, al' ne dojimo bebe <djed>
"Kad bi se svi ljudi koncentrirali samo na bitne stvari u zivotu, nastupila bi velika nestasica musicarskog pribora!"

"Da je Bog predvidio ljude kao vegetarijance, vjerovatno bi smo svi sada musicarili karfiol."

zlaja
Nobelovac

Post Postao/la zlaja » 12 ožu 2010, 18:50

Ovo naše zimsko zezanje ode daleko a gledani smo ko* 60 minuta, meni je super fly fishing i sve tehnike ribolova samo neka smo kraj vode a na što ćemo da ulovimo ribu to je najmanje bitno.
Svi mi imamo nešto zajedničko a to je nagli porast andrenalina kad je zategnuta struna , uz kafu kraj rijeke gledati kako dolazi zora ,zezanje do suza, pa čak i kiša na rijeci ima ono nešto što u gradu nema...

montana
Nobelovac

Post Postao/la montana » 12 ožu 2010, 19:23

Cuj ode daleko? Mi tek poceli <valjanjeodsmijeha> . Al' kad smo kod "opsteg dobra", mislim da je kompletan samo onaj ribar koji se razumije i u nacine ribolova koji mu i nisu bas specijalnost. Zato ponos macku o rep, pa "masimo", "primamljujmo", "cekajmo" bez obzira sto nekom izgleda smijesno. Ja cesto pitam na forumu raju koja zna nesto o nekom novom ribolovu. Ponekad se nasmijem kad musicarenje nazovu "elitni ribolov", a ono je jedini nacin ribolova koji mnogi od nas znaju, samo zato sto su rodjeni i rasli uz musicarenje. Ja se evo ziv ispatih da prevarim smudja, ali nece, pa nece. Mozda je ovim ljudima okolo smijesno sto svi vade smudja, a ja neke tamo stukice. Dohakacu im ja!
Bas si dobro opisao ono oko kafe i kise, jedino bih dodao da adrenalin roka kad muha nailazi na ono zamisljeno mjesto, a kako mi musicari vidimo ko kormorani, riba sa dna krene... taj momenat (cetvrtina sekunde dok se ona odlucuje) vrijedi svih varalica, pa cak i onih sa perkama u repu. <jelmekotrazio>
Nego kako to da niko od varalicara ne objavljuje nista slika. Sad je varalicarenje u prednosti dok su ove vode, pa da vam damo fore jos mjesec, da se upisete.

Seha
Glasnogovornik za EU i Baltičke zemlje

Post Postao/la Seha » 12 ožu 2010, 20:31

Eh taj djelic sekunde kod musicara moze proci (doduse stidljivo) sa onim kad po plicaku uz travu jerkas, vidis odjednom (iz cista mira <jelmekotrazio> ) se digne veliki talas i krene za njim (tad stanes) pa opet krenes vrhom crtati improvizovane X - eve i onda pljus zzzzzzzzz, zzzzzzzzzzzzzzzz ma hajde bolan 60 gramac hoce iz ruka da ti iscupa..
O somu nebi to ce biti malo i previse za vase pernato srce ;)
slika

angler
Nobelovac
Kontakt:

Post Postao/la angler » 12 ožu 2010, 21:12

Varalicari od onog ocerupanog horoza za varalicu mogu samo iskoristiti nokte i kljun (cuj mene, a fakat treba probati kakvu baju napraviti od tih djelova :!: )

Ma "rodjo" jedini mi se ti od "inih" "koprcas", a ostali muuudro shute. Valjda zato sto se razumijes u skoro sve vidove, a sta je najvaznije, pomalo te vuce ka "nama". Ostali sute, valjda zbog toga sto i vjestacki hljeb znamo napraviti. :grin: "Stacionarci" bi ko crnogorci da su zmija....da leze, a da hodaju :mrgreen:

Zlaja, ja jedva cekam da skupa dozivimo tvoji zadnju recenicu. E onda si nas FF. Za sad jos miksas plastiku i perke ali na pravom si putu. A sto se tice mojih slika sa varalicama vidis i sam da su to rariteti od prije ihihiiii godina i iskreno da ti kazem nekako sam emotivno vezan za njih :grin:

montana
Nobelovac

Post Postao/la montana » 12 ožu 2010, 21:57

Dobro si ti Angleru! Seha najvise, a sve o FF nastrebao. Takvi su nam potrebni. Njega samo treba natjerati u kombinezon jednom i gotov je. Citam ja cesto kako on daje komentare iz svog proslog zivota. Jednom prob'o i opet ce <valjanjeodsmijeha>

I Zlaja mi zvuci pozitivno, al' mu izgleda zao horoza <jelmekotrazio>

O somovima sve najbolje. To sam ostavio da odem s nekim ko zna, jer ja mogu uloviti samo one velicine punoglavca

angler
Nobelovac
Kontakt:

Post Postao/la angler » 12 ožu 2010, 22:09

Ma i Alas je nas...sve vise naginje nama nego sarandzijama. Samo treba sacekati da pretegne. A kad bi u kojem slucaju uhvatio soma na dlakavu zabu "obolio" bi za sva vremena <jelmekotrazio>

cccccc...kako ljudi nisu svjesni sta sve propustaju u zivotu <djed>

montana
Nobelovac

Post Postao/la montana » 12 ožu 2010, 22:16

Definitivno. On je primjer dobrog ribara, samo su ga malo zaveli ovi ... ma znas ti na koje mislim. Napricali mu sve i svasta o saranima koji jedu somove i ronioce pod skoro svakom branom u BiH. Sreca nista im nije povjerovao <valjanjeodsmijeha> . I on lovi na dijelove horoza ko i mi. To je ista vjera, samo se drugacije zabacuje! <jelmekotrazio>

zlaja
Nobelovac

Post Postao/la zlaja » 12 ožu 2010, 22:30

Ajoj momci ako me zavedete što bi vi rekli ukažete na pravi put ,kod amidže Ekrema pun kavez oni bijeli golubova gugutana ima da ih očerupam da trče po avliji ko* onaj horkan a Ekro kad vidi da ga fraz strefi ko će onda amidži objasnit da me montana i angler nagovorili..

montana
Nobelovac

Post Postao/la montana » 12 ožu 2010, 22:36

Ne moras citav kavez, jednog po jednog, zavisi koja muha radi. Poslile kad amidza Ekrem naidje, ti ko fol bacis kamen niz avliju i uzviknes, 'nako ljutito PIS MACO! onda ce on pomislit' da je macka, a ti dobio perje, a na meso hoce som <valjanjeodsmijeha>

angler
Nobelovac
Kontakt:

Post Postao/la angler » 12 ožu 2010, 22:47

Slobodno ti kazi amidzi da je za musice. Ja ko da ga gledam da je super co'jk. Ima da ti sacuva svaku perku. Pa zna amidza sta valja :grin:
Nego, ako amidzu zagolica musicarenje mogao bi ti poceti cuvati golubove od njega <valjanjeodsmijeha>

Tako ti ja jednom dosao kuci sa posla kad na stolu svakakvih perki. Pitam majku, ko ovo donese? Kad ce ona....ma niko vec ja malo prosetala i vidjela perke pa ti donijela, mozda ti valjaju.
Jos ih drzim kao uspomenu.

Odgovori

Natrag na “Ostale teme koje nisu obuhvaćane gore - 'nako čumuranja”