#2.......... nekad mi bude zao sto nisam u skoli, pa da se potrudim da prodjem na polugodistu. Jedne godine, davno je to bilo, mene ti ko uze neko hodanje, zamomcilo se. Ocjene su bile izrazene u binarnom brojnom sistemu. Stari skonta nema druge nego stimulans. Prodji na polugodistu i zini sta hoces. Hocu stap i rolu! OK veli on, donesi ocjene i imas. Sto strebanjem, sto prepisivanjem, sto pregovarackim metodama sa profesorima, da bi mi i Vans i Owen i Cutillero pozavidili. Helem dobih stap i rolu. Danas, umjesto starog - zena. Neumoljiva, hladna na musicarenje... u stvari za sve grane ribolova, ukljucujuci i privredni, a kljuc od sehare kod nje. Nekad se usunjam u kakvu radnju, samo da malo mahnem, ono uprazno, protiv uroka. Planovi u glavi zasijaju i gase se. A onda. Pa to je. Zdravlje je najbitnije i za to se ne treba zaliti.(citiram moju zenu) Samo da nadjem nacin kako objasniti (preko nekog mjerodavnog) da drzanje nekog predmeta od Borona pozitivno utice na masnoce, secer, zivce, potenciju, srce itd.
Ma salim se. Razmisljam ali nisam jos spreman. Imao sam dvije varjante u glavi, ali rola nije u paru, estetski. Trazim nesto da izgleda klasicno i staromodno, a istovremeno da odise mogucnostima. Role su veliki problem, mada su najmanje bitne. Nadjem ih da su izgledajuce, ali zvuk... stekcu ko da su digitalne, a meni treba ono da kad se u musicarskoj radnji zacuje taj zvuk, svi ostave ono sto gledaju, k'o ezan! Znas da su male vode u Bosni glavne i do konacnog povratka bih da sklopim nesto tako, da se nadje. Onako ko onaj pop u onom nasem filmu, i lula, i dobra knjiga, a sve skupa u hladovini, pored vode.