[youtube]
http://www.youtube.com/watch?v=p7eTgodI8qQ[/youtube]
Evo par ideja kako bi se trebalo raditi:
- Skontati "ko su Svabe"... znaci ispitati ko su strani investitori, koje firme, gdje posluju inace, gdje im je matica... a onda posto nas zbog nedostatka Boga (umalo da napisem hvala Bogu) ima po cijelom svijetu, naci cemo ih ma gdje da su i konfrontirati ih na domacem terenu... van granica BiH novinari vole takve situacije

Ima li neko od nas mogucnosti da se raspita? To bi morali biti transparentni podatci... tu cemo voditi jednu napadacku igru...
A na domacem terenu, defanzivna strategija:
- Istovremeno dok obradjujemo investitore, bombardujemo parlamentarce, mediju i sve gdje se "cuje" konstantnim alarmima o losem stanju i diskusijom (a ne pitanjima i napadanjima) o tome sta se radi, sta se planira... treba formulirati diskusije na nacin da smo mi zabrinuti i trazimo pomoc, ne smijemo poceti napadati jer tada se rogonja sagne, zaceprka nogom prasinu ispred sebe i samo bi da se bode, a ne da sredi stvari... sa nasim politicarima moramo igrati igru i namamiti ih da promijene svoja shvatanja i da to dozive kao "svoje ideje" pa cak i da se osjecaju ponosni s tim... jer promjene se uvode srcem a ne mozgom!!! znaci idemo na akciju ugradjivanja bypassa...
- Pokazimo se na mjestima gdje ce se praviti HE i u centralnim gradskim sredinama u danima kada se najvise ljudi tu krece... miroljubivo naravno... pozovimo se na generala, Coru i slicne legende koje je Seha spomenuo, napravimo jednu vrstu informativne izlozbe o takvim ribama,ljudi lakse prihvataju i vezu se za ideju ako im se prestavi putem likova s kojima se na neki nacin mogu poistovjetiti i koji ih dirnu u dusu... a na taj nacin skidamo malo svjetlo sa nas, odnosno niko ne moze reci da su u pitanju nasi licni interesi, netrepeljivost prema vladinim idejama ili slicno, jer su u pitanju "glavni likovi" - generali i Core npr... i odrzimo mirovan miting kojim cemo ukazati na problem na jedan srceparajuci i efikasan nacin. Glavni cilj toga je da budemo vidjeni i naravno privucemo jos istomisljenika (a nadam se i kamera)...
- trebamo se povezati sa drugim udruzenjima, jer sami necemo daleko dogurati, ali treba dogovoriti da u ovoj akciji nema "revira", odnosno da svi ucestvujemo podjednako i niko ne smije kupiti vise "poena" od drugih.
- I najvaznije: odredimo "centarfor skolskog tima" - par ljudi koji mogu koordinirati akcijom kako ne bi bilo previse "glava" koji se bave sa kljucnim pitanjima sto onda obori sve...
.....dopunite

.... a ja odoh na gurabije...
[youtube]
http://www.youtube.com/watch?v=BbZN82mAB5o[/youtube]
A sto se kapitalki tice, ima sada jedno strasno dobro rjesenje za trofeje, ljudi koji se inace bave prepariranjem riba su usavrsili svoju tehniku i imaju izvanredne sinteticke materijale kojima imitiraju kozu ribe, tako da naprave sklupturu te ribe gledajuci sliku... vidio sam par takvih, "eno ih zive matere mi"...
Mislim da je ipak ljepse da kapitalne ribe plivaju... Ja sam tako pustio jednom jednu ogromnu morsku pastrmku, nisam je mogao ni uslikati, i pricam nedavno ekipi o tom dogadjaju... i naravno nadje se neko ko to komentarise sa daj ne kenjaj, lazes, ma ko ne bi takvo cudoviste donio kuci pa stavio na zid... jedino jedan stariji kolega kaze: ja ti vjerujem jer dok pricas o njoj imas isti onaj (ludjacki) sjaj u ocima kao ja kad sjedim zimi i sjecam se mojih ulova, a oci ne lazu.
Meni je trofej u glavi!!! I dan danas sanjam kako se borim sa njom i trzam se u snu... sta mi vrijedi imati je na zidu, kada ovako svaki put kada dodjem na to mjesto na vodi kontam, mozda cemo se opet sresti i kolika li je sad, gdje je, kako joj je, je li ziva... brinem o njoj jer mi je poslije moje djece ona jedna od najbitnijih zivih bica koju sam drzao u narucju... duze ce me u zivotu drzati ta nada da je i dalje tu negdje i da cemo se sresti nego da sam je ucmekao pa se poslije nostalgicno kajao gledajuci kako je samo sitna riba ostala tu...