Dropshot montaža

Moderatori/ce: emin,AlaS,zlaja,svirac

Odgovori
Avatar
emin
Književnik
Postovi: 820
Pridružen/a: 21 ožu 2011, 10:03

Dropshot montaža

Post Postao/la emin » 03 ožu 2012, 15:58

Može li neko malo detaljnije objasniti šta i kako?? Olova, udice, silikonci, štapovi, mašinice itd..Koliko je efektivno na rijekama, jezerima?? Koliko znam da je dobra montaža kod lova smuđa.. Nisam našao na forumu da se spominje, pa bi dobro došla mišljenja..
..be yourself no matter what they say..


Avatar
Seha
Glasnogovornik za EU i Baltičke zemlje
Postovi: 6118
Pridružen/a: 19 lip 2006, 00:14

Re: Dropshot montaža

Post Postao/la Seha » 04 ožu 2012, 15:07

djuzepee je napisao/la:Može li neko malo detaljnije objasniti šta i kako?? Olova, udice, silikonci, štapovi, mašinice itd..Koliko je efektivno na rijekama, jezerima?? Koliko znam da je dobra montaža kod lova smuđa.. Nisam našao na forumu da se spominje, pa bi dobro došla mišljenja..
Sta i kako evo u ovom videu

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=9dW4zOaDw-s[/youtube]

Izuzetno efektivna metoda na sporotekucim rijekama i jezerima. Lovio sam na dropshot uspjesno smudja i grgeca, stuka po obicaju prekine sistem nakon kratkog kontakta..
Izbor pribora za drop shot kao i za sve druge je individualna stvar mada danas je moguce naci stapove koji su specijalno namjenjeni za ovu metodu (primjer je Berkley Series One Skeletor Drop Shot).Olova 10-30 grama moz eoblik suze kugle ili torpedo. Velike otvorene udice florokarbonski predvez, glavna struna najbolje spaga ako ne onda monofil male memorije (istezljivosti). Poenta ovog lovnog sistema je da se mamac prezentira pri dnu i zadrzi na zamisljenoj udarnoj poziciji sto duze vremena a da cijelo vrijeme salje jasan signal predatorima. Sama prezentacija silikonca koristeci ovu tehniku je po meni najbliza moguca imitacija ranjene i dezorijentisane ribice. Da bi uspjesno lovili ovom tehnikom treba traziti pozicije na kojim nema vodene struje jer samo na taj nacin silikonac usidran olovom dobija lelujanje.

Evo kako to izgleda pod vodom

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=VSRyFL0K ... ure=fvwrel[/youtube]
slika

Avatar
emin
Književnik
Postovi: 820
Pridružen/a: 21 ožu 2011, 10:03

Re: Dropshot montaža

Post Postao/la emin » 05 ožu 2012, 15:30

je li postoje posebni silikonci, ili se moze svasta nakaciti?? da li ce recimo orkina sirena imati isti efekat? i hoce li som se zaletit??
..be yourself no matter what they say..

Avatar
Seha
Glasnogovornik za EU i Baltičke zemlje
Postovi: 6118
Pridružen/a: 19 lip 2006, 00:14

Re: Dropshot montaža

Post Postao/la Seha » 06 ožu 2012, 12:25

Som se hoce zaletiti to je sigurno samo bi ovaj predvez trebao raditi od adekvatne debljine strune. Nisam lovio na orkine,al nevidim zasto nebi i one dobro radile na DS sistemu.
slika

Avatar
sasavt
Početnik
Postovi: 23
Pridružen/a: 22 srp 2012, 08:56

Re: Dropshot montaža

Post Postao/la sasavt » 30 ruj 2012, 19:08

Pošto na balkanu nema za kupit sistema VMC Spinshot Dropshot Hooks napravio sam sam .Za početak sam uzeo žicu od aparata za varenje CO2 dovoljno je žlava a i može se motat a kad mi stigne žica od inoxsa probat cu nju . Ovaj sistem je za tekuče rijeke
Želiš li biti mudar, nauči razumno pitati, pozorno slušati, mirno odgovarati - i prestani govoriti kad se ništa više nema reći

Odgovori

Natrag na “Ostale teme koje nisu obuhvaćane gore - 'nako čumuranja”