Uzgoj ribe i poribljavanje
Moderatori/ce:emin,AlaS,zlaja,svirac,Kovach
- rusko
- Nobelovac
- Lokacija:Svedska [phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/vendor/twig/twig/lib/Twig/Extension/Core.php on line 1275: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable
Evo malo desavanja u mom akvarijumu… za sada 21 mali platy:
[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=XVsz1eAKbxY[/youtube]
[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=txn3cARKtCs[/youtube]
[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=XVsz1eAKbxY[/youtube]
[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=txn3cARKtCs[/youtube]

- montana
- Nobelovac
- Lokacija:USA [phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/vendor/twig/twig/lib/Twig/Extension/Core.php on line 1275: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable
Re: Uzgoj ribe i poribljavanje
Cestitke i od mene. Jesi li im izabrao imena? 

"Kad bi se svi ljudi koncentrirali samo na bitne stvari u zivotu, nastupila bi velika nestasica musicarskog pribora!"
"Da je Bog predvidio ljude kao vegetarijance, vjerovatno bi smo svi sada musicarili karfiol."
"Da je Bog predvidio ljude kao vegetarijance, vjerovatno bi smo svi sada musicarili karfiol."
- rusko
- Nobelovac
- Lokacija:Svedska [phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/vendor/twig/twig/lib/Twig/Extension/Core.php on line 1275: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable
Hvala, hvala!!
Sve u svemu 26 komada… Kiki, Miki, Zoki, Boki, Lara, Sara…. Dzemka, Hamsa, Halida, Hatidza… i naravno Dzej… da ne nabrajam…
Imam jos i deset gupija koji ce za sedmicu - dvije biti spremni za pustanje medju ostale ribe i kada ovih 26 naraste prestajem neko vrijeme sa uzgojem da ih ne bi bilo previse. Kontam kupiti par malo "egzoticnijih" da uljepsaju sredinu i promijeniti biljke… i djeca imaju neke planove da ubace par ukrasa pored Spuzvica (moram i njih zainteresovati)… i to bi bilo to za neko vrijeme…
Sve u svemu 26 komada… Kiki, Miki, Zoki, Boki, Lara, Sara…. Dzemka, Hamsa, Halida, Hatidza… i naravno Dzej… da ne nabrajam…
Imam jos i deset gupija koji ce za sedmicu - dvije biti spremni za pustanje medju ostale ribe i kada ovih 26 naraste prestajem neko vrijeme sa uzgojem da ih ne bi bilo previse. Kontam kupiti par malo "egzoticnijih" da uljepsaju sredinu i promijeniti biljke… i djeca imaju neke planove da ubace par ukrasa pored Spuzvica (moram i njih zainteresovati)… i to bi bilo to za neko vrijeme…

- rusko
- Nobelovac
Brojno stanje se popravilo od zadnjeg snimanja… oko 80% sadasnjih su rodjene u ovom akvariumu:
[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=Qx8yE4hdOZc[/youtube]
[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=Qx8yE4hdOZc[/youtube]

- rusko
- Nobelovac
Jedan "produzeni" snimak… Youtube je trebalo pola dana da ga preradi zbog muzike…
[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=bjtSn_xJO10[/youtube]
[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=bjtSn_xJO10[/youtube]

- montana
- Nobelovac
- Lokacija:USA [phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/vendor/twig/twig/lib/Twig/Extension/Core.php on line 1275: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable
Da tebi nije upala tableta Viagre u vodu? Nisam odavno vidio zivahnije ribice, a onaj "pes" je malo previse agresivan, mogao bi ga dobro nakederovati. 

"Kad bi se svi ljudi koncentrirali samo na bitne stvari u zivotu, nastupila bi velika nestasica musicarskog pribora!"
- rusko
- Nobelovac
taj aktivitet se stvorio nakon sto sam im ubacio dva filtera i po savjetu jednog frenda koji se malo duze bavi akvaristikom, napravio strujanje vode tako da imaju filing kao da su u rijeci… bolja kondicija, zdravije ribe i manje se bore oko prostora.
Pes izadje iz sklonista dva-tri puta dnevno… zaganja muljara, konkurenta… pokaze ko je gazda i ode u hladovinu. Nije do sada povrijedio druge ribe… respektuju ga
Pes izadje iz sklonista dva-tri puta dnevno… zaganja muljara, konkurenta… pokaze ko je gazda i ode u hladovinu. Nije do sada povrijedio druge ribe… respektuju ga

Fakat neobicno ktivne ribe u akvarijumu. Super fol.
A to strujanje iskljucuje li se kad im je vrijeme spavati
A to strujanje iskljucuje li se kad im je vrijeme spavati

- rusko
- Nobelovac
Ne, ali ide dijagonalno kroz akvarijum, tako da imaju sklonista oko biljaka i na samoj sredini… Tamo se skupe kada se svjetlo ugasi.
Usput, dio aktiviteta je i zato sto sam im dao da jedu neposredno prije snimanja
Usput, dio aktiviteta je i zato sto sam im dao da jedu neposredno prije snimanja

- zlaja
- Nobelovac
- Pridružen/a:17 sij 2007, 20:39 [phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/vendor/twig/twig/lib/Twig/Extension/Core.php on line 1275: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable
Ja bi tu jednog svog srebrenog tarpuna ubacio,čisto radi akcioni efekata
bi bilo bježanije 

- rusko
- Nobelovac
Imao sam tri muljara prije… bili su super dok nisu narasli do nekih 10-tak centimetara… pobili su mi pola akvariuma… na kraju ih je moja miroljubiva supruga likvidirala jer nije mogla gledati kako jedu male ribice… proradio joj majcinski nagon i… 

- Kovach
- Nobelovac
- Lokacija:Jablanica [phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/vendor/twig/twig/lib/Twig/Extension/Core.php on line 1275: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable
Drug akvarij je za desetku, aferim druze
. Kod mene jedno vrijeme bilo sve OK, sasvim solidan broj gupija, moly i taman nabavim par neonki,skalara i ajkulice, a onda rodjak donese zlatnu ribicu kaze nece djeca da brinu o njoj i ja je pustim u akvarijum. Za kratko vrijeme ribica sve manje dok nisam skuzio da ih tamani zlatna ribica i jedan skalar. "Agresori" pušteni u jednu lokalnu manju vodu pa kako im bude ali kasno izgleda. Te ribice koje kupih u sjemenarnoj u Mostaru donesose bolest u akvarijum i uginuse skoro sve. Sad ostao samo na par gupija. Moracu se opet zadati da poboljsam brojno stanje ali ovaj put pametnije i izgleda da cu izbaciti prave biljke jer humus u podlozi muti vodu a ne moze se fino usisati akvarijum. E velika mi je zelja bila nabaviti sijamskog borca ali nigdje ga ne nabasah tako da ostade samo na pustoj zelji.

-
- Prava Štela
- Pridružen/a:01 sij 2011, 01:06 [phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/vendor/twig/twig/lib/Twig/Extension/Core.php on line 1275: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable
Imas boraca u Sarajevu uzeti..zoocentar kod Armana..onda radnja na pofalicima je imala jednog..
Sent from my LG-P880 using Tapatalk
Sent from my LG-P880 using Tapatalk