Kovach je napisao/la:Prije rata i na Jablaničkom si mogao dobro ćeifiti i odnijeti po nekoliko desetina kolograma ribe. Kljena, strugaća i babušku nije niko htio šutali ih nogama, a sad kad ulovim bilo šta dobro je. Svemu dođe kraj, a da se nekoliko godina lovi i u ribnjaku izlovilo bi se sve. Tako će biti i sa Buškim jezerom, ali na žalost i sa još mnogo voda u BiH zato što većina nazovi ribolovaca još nema razvijenu svijest da promisli i kaže "dosta mi par komada šat ću sutra loviti". Pa misle li ovi ljudi umirat ikako, gdje će im duša. Ja sam se prepao da ću svojoj djeci koja maltene odrastaju pored Jablaničkog jezera morati na slici pokazivati kako izgleda šaran ili kljen jer ga do ove godine nisam bio u stanju ulovoto, tačnije skoro ga nije bilo. Ovdje se definitivno treba mjenjati Zakon i kazne povećati bar za 10 puta, a ja sam i za 20 puta više kazne. Napraviš jedan prekršaj i radiš godinu dana da bi otplatio kaznu pa bi ih onda volio vidjeti u krivolovu. I mišu se na mrtvu mačku K...c digne pa tako i ovim nazovi ribolovcima koji koriste bezakonje i glume budale diljem naše BiH. Još mi u ušima odzvanjaju riječi jednog našeg lokalnog lovatora koji redovno lovi mekousnu pastrmku u krivolovu (na mrijestu) na vodama USR "BISTRO" Drežnica i sebe naziva velikim ribolovcem koji kaže: "zaboli me što će mi pisati kaznu, ja imam novca da platim svoj ćeif". A njegov ćeif je da lovi meku na mrijestu i uništava je. On na to ima pravo jer ima novca da plati smješnu kaznu od 200 Km, a nema obraza da se može postiditi. Jad i tuga !!!
potpis , nista nije vjecno
jablanicko jezero za koju godinu mrtvo sarana ima ali hmmmm
smudja hmmmm
babuske, bijelica, suncanica i karasa ima dovoljno za koju godinu ali kako su krenuli pastetari CRNA buducnost .....