Jel se to opet hvalis sto imas boronski stap?angler je napisao/la:Ovako bih se i ja ponasao da se zakaci kakva ribetina od par desetina kila

Moderatori/ce:emin,AlaS,zlaja,svirac
Jel se to opet hvalis sto imas boronski stap?angler je napisao/la:Ovako bih se i ja ponasao da se zakaci kakva ribetina od par desetina kila
Sjecam se i ja toga "na metar"! Prvo bi se pentrao po vrbama oko rijeke (necu reci ime) da poskidam prekinute muhe, onda bi trazi bacene gute spetljanog najlona i satima raspetljaji i stiklaj da vidim s cime se raspolaze. Onda u "Sarajku" ili neku knjizaru po jos koji metar "osnovnog najlona", pa na kakvu smokvu pored navedene rijeke da uberem zelenu smokvu propisne velicine i tvrdoce, koja bi sluzila kao Eko-vaserka.Seha je napisao/la:Eh bilo je i monofila "na metar" to je za danasnje generacije apsurdno ,al eto kako je to nekad bilo.
Mi smo bili na konju kako su se generacije prije nas snalazile..![]()
Tacno tako za vibru famozne 5-ice imas nekako osjecaj da ti sama varka kaze ako pretjeras sa brzinom vodjenja.. Ja sam masu puta znao prebaciti brzak i samo je nosarlantno uvedem u glavnu struju i tako je drzim da je matica iznese u udarnu zonu.. Najcesce sam bas na tim izlazima iz jake matice dobijao udarce.
Dosta puta mi se desavalo da mi samo prati varalicu do noga i vrati se nazad.. Kad se to desi odma tu ribu ostavljam da malo odmori i vratim se kasnije i pokusam drugaciju varku ili nacin vodjenja.. Iznenadice vas koliko puta to upali. Pokusavao sam i ja biti uporan ali nakon par pracenja nas provali i tu ribu taj dan nikad nisam uspio prevariti.. Ili bi letargicno legla na dno i pasivno reagovala na bilo sta ili bi ko metak otplivala dalje od te pozicije.