opet smo imali dernek na vodi ... moje staro mjesto ja Zlaja i njegov Irfan , dugo smo bavali čekavši da sunce zađe iza Dubravice , tuče tačno u glavu , rahatluk pravi kad kakav oblačić naiđe ... rame uz rame i lagano pecanje . Čak smo i ženu ,u mene

zvali da nam kafu donese pa d abaš ćeifimo ... dole malo niže vidim i svog starog , spustio se i on da glavu odmori , ispod kuće odma pa čovjek nema bige da će falit nešto , sve ti je tu ... Skinem ti ja taj dan Eldarovu Power Pro strunu , već sam pričao da je extra al reko ovaj novi štap "avid" ljut ko guja pa da ga probam s najlonom i vidim kako se ponaša , i tako ti ja taj dan uzmem Trabucco XPS neki carbonski novi 25 mm 19kg ajd reko fino izgleda i cijena mu je solidna , a i nešto vjerujem tom trabucu nikad me nije iznevjerio . Sunce zašlo kafa se čeka , i bacam ovu bakrenu glavinjaru , kontam kako puno bolje radi u ovom limanu ljepšu vibru ima dole na onom mjestu gdje su nas "somčad "handrila, jaka voda pa kad je matica udari isto da HILTI voziš na štapu . Konačno je i priča utihnula i sad već skoncentrisano plasiram dva tri zabačaja na isto mjesto i skroz po dnu , kad udar ne tako silovit al čvak se osjetio nisam zurio sa kontrom mozda sekundu dvije tri ne znam i tek onda , na prvu znam da je riba al mi nije djelovala nešto spec. velika , nastavljam iz kontre da zategnem još malo kao da je dignem , i tad počinje , uspi sam se naći i pustiti drel , nevjerovatno imao sam dosta somvića 10 - 12 kg ovo je ĆIRO prava riba , situacija mi je djelovala kao pod kontrolom još kad mi je zlaja cigaru zapalio ihhhhh , prvi put sam dozivio ono da piči uz maticu pa onda okrene niz vodu pa opet gore pa dole uglavnom jebo ga otac čim skonta da sam ga privuko obali hoće tamo na drugu stranu ili dole na dno drzi nedaj skači preko kamenja i naravno u jednom momentu pri samoj obali na jedno dva metra od mene već sam vidio one virčiće na površini , najlon je tu već kratak i trpi max sile i samo pafffffffff Odeeeee