Plovak 2015. godina
Moderatori/ce:emin,AlaS,zlaja,svirac
- rades7
- Književnik
- Lokacija:Doboj [phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/vendor/twig/twig/lib/Twig/Extension/Core.php on line 1275: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable
Nakon dužeg vremena, ponovo se peca. Na ultra niskom vodostaju Bosne se isplati probati samo na mjestima sa jačim protokom vode, kao npr. ovo mjesto niže mosta. Jutros su lijepo radili šljivari, a javila se i mrena.
-
- Književnik
- Lokacija:Zenica [phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/vendor/twig/twig/lib/Twig/Extension/Core.php on line 1275: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable
Re: Plovak 2015. godina
Bistro rade
Ja juce diga 2 dobra skobalja i jednu mrenu blizu kile
Ja juce diga 2 dobra skobalja i jednu mrenu blizu kile
- rades7
- Književnik
- Lokacija:Doboj [phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/vendor/twig/twig/lib/Twig/Extension/Core.php on line 1275: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable
Bistro Enko,
kod mene je proradio šljivar na jednom mjestu i to ga baš ima. Jutros sam od 5 do 7 imao desetak šljivara i jednog maconju škobalja. Nekoliko sam ponio kući, poželio sam kojeg u vrelo ulje baciti. Mrene je bilo kao priči kad je legla na krmu, ali sitnija...uglavnom, stalno je bilo akcije i za dva sata sam isćejfio kao ne pamtim kad. Bilo je i spadanja, promašaja, uglavnom svaka vožnja nakon bacanja krme bilo je potapanja plovka.
Nekoliko dana zaredom idem na isto mjesto i pokušavam dobiti jaču mrenu. Tu se motaju komadi 2-4 kg. Prekjuče sam imao borbu od 5 minuta sa jednom podmornicom, na 0.14 predvez...predvez je izdržao ali je udica bila premala. Od sada idem samo sa Owner pin hook desetkom. Nadam se da ću ponovo doživjeti onaj trenutak kad potopi plovak, pa par sekundi misliš da je zapelo, a onda dril proradi kad podmornica krene uzvodno
kod mene je proradio šljivar na jednom mjestu i to ga baš ima. Jutros sam od 5 do 7 imao desetak šljivara i jednog maconju škobalja. Nekoliko sam ponio kući, poželio sam kojeg u vrelo ulje baciti. Mrene je bilo kao priči kad je legla na krmu, ali sitnija...uglavnom, stalno je bilo akcije i za dva sata sam isćejfio kao ne pamtim kad. Bilo je i spadanja, promašaja, uglavnom svaka vožnja nakon bacanja krme bilo je potapanja plovka.
Nekoliko dana zaredom idem na isto mjesto i pokušavam dobiti jaču mrenu. Tu se motaju komadi 2-4 kg. Prekjuče sam imao borbu od 5 minuta sa jednom podmornicom, na 0.14 predvez...predvez je izdržao ali je udica bila premala. Od sada idem samo sa Owner pin hook desetkom. Nadam se da ću ponovo doživjeti onaj trenutak kad potopi plovak, pa par sekundi misliš da je zapelo, a onda dril proradi kad podmornica krene uzvodno
- Seha
- Glasnogovornik za EU i Baltičke zemlje
- Pridružen/a:19 lip 2006, 00:14 [phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/vendor/twig/twig/lib/Twig/Extension/Core.php on line 1275: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable
Bistro.. Mrena je zakon kad spusti rucnu i krene vozit
- rades7
- Književnik
Ne mora svaka fotografija biti sa ribom...
- zlaja
- Nobelovac
- Pridružen/a:17 sij 2007, 20:39 [phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/vendor/twig/twig/lib/Twig/Extension/Core.php on line 1275: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable
Kako svjetlo pada na ribolovca...fenomenalno !
- rades7
- Književnik
Jedna plotica prije kise...
- Seha
- Pridružen/a:19 lip 2006, 00:14 [phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/vendor/twig/twig/lib/Twig/Extension/Core.php on line 1275: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable
Lijepo.. I ja sam malo cesce nego inace lovio na plovak prosli mjesec.. Bilo je svega pomalo: sarana, linjaka, bijele ribe, morske ribe.. Slabo sam sta slikao, al evo nekolike sa video kamere.
Nemaš dopuštenje za pregledavanje privit(a)ka dodan(og)ih postu.
- rades7
- Književnik
Bistro Seha, odlicno si se provodio vidim, a ova zadnja fotka je fantazija, sta si koristio kao mamac?
- rades7
- Književnik
Bistro Alas, ima li na onom tvom somovskom jezeru mjesta za plovak
- Seha
Za skuse komad haringe trakatsko isjecen.rades7 je napisao/la:Bistro Seha, odlicno si se provodio vidim, a ova zadnja fotka je fantazija, sta si koristio kao mamac?
Za sarana, linjaka i ostale slatkovodne pasta sa ribljim brasnom kukuruz secerac, palete a kao prihrana sitnije palete na tepihu od konoplje.
- montana
- Nobelovac
- Lokacija:USA [phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/vendor/twig/twig/lib/Twig/Extension/Core.php on line 1275: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable
Bravo plovkasi!!!!
I slike su vam super, pozivaju na izlazak na vodu
I slike su vam super, pozivaju na izlazak na vodu
"Kad bi se svi ljudi koncentrirali samo na bitne stvari u zivotu, nastupila bi velika nestasica musicarskog pribora!"
"Da je Bog predvidio ljude kao vegetarijance, vjerovatno bi smo svi sada musicarili karfiol."
"Da je Bog predvidio ljude kao vegetarijance, vjerovatno bi smo svi sada musicarili karfiol."
Barba rodjo ocejfis ti dobro. Ambijent, shamrlica, mol, riba. Podsjeti me na jednog barbu iz Makarske, bilo ga milina gledati kako iz ruke peca.
- Seha
Ima i video gdje lozim prijatelja.. Kaze kako meni nece. Reko stari moras il ovako ko ja obuci mornarsku majicu il" nabrojat 5 morskih riba u konzervi.
A super se lovilo bilo je pravo dobrih ribolova samo sto sam nekako polijen postao za slikati
A super se lovilo bilo je pravo dobrih ribolova samo sto sam nekako polijen postao za slikati