Nacin vodjenja silikonca

Moderatori/ce: emin,AlaS,zlaja,svirac

Odgovori
damjan
Štela
Postovi: 81
Pridružen/a: 24 svi 2010, 10:04
Lokacija: banjaluka

Nacin vodjenja silikonca

Post Postao/la damjan » 08 ožu 2013, 22:06

Ja silikonsku varalicu vodim tako sto spustim skroz na dno pa lagano navucem i ponovo na dno tako da pretrazujem teren. E sad kako vi vodite varalicu???


Avatar
AlaS
Nobelovac
Postovi: 1590
Pridružen/a: 19 vel 2008, 00:20
Lokacija: JELAH

Re: Nacin vodjenja silikonca

Post Postao/la AlaS » 08 ožu 2013, 22:26

Dzigovanje to je to neki namotaju 2 kruga neki cimnu vrhom stapa pa visak namotaju uglavnom to je to , ja lisno cimnem pa visak namotam ali pazim stalno da struna nije labava .....

Evo ova dvojica to lijepo pokazuju kako ide
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=ULpitdzYC4E[/youtube]
http://www.youtube.com/watch?v=ULpitdzYC4E
slika
Bistro

Avatar
zlaja
Nobelovac
Postovi: 4862
Pridružen/a: 17 sij 2007, 20:39

Re: Nacin vodjenja silikonca

Post Postao/la zlaja » 08 ožu 2013, 23:02

Često sam znao čitati tekstove od strane veliki majstora lova na smuđa kako se vode silikonci...u tekstu se toliko zapetlja situacija oko temperature vode,godišnjeg doba,aktivnosti ribe,dubine,svjetlosne propusnosti,bistroće,boje gume,tvrdoće gume...situacije na bliskom istoku, cijenama nafte, kursa marke i dolara, predizborne kampanje u Holandiji...ogledanjima u fildžan, bacanje kašika i graha...a kad krene priča o štapu, pa jebote grom ...možda je i bolje da nema smuđa na mojim terenima...

damjan
Štela
Postovi: 81
Pridružen/a: 24 svi 2010, 10:04
Lokacija: banjaluka

Re: Nacin vodjenja silikonca

Post Postao/la damjan » 08 ožu 2013, 23:56

Ma da to sve zavisi od smudja ili stuke hoceli uzeti ili nece.Kada nece mozemo bilo kako zapacivati ali kad nece nece.Ali ova mi se metoda najboljom pokazala.

Avatar
Seha
Glasnogovornik za EU i Baltičke zemlje
Postovi: 6121
Pridružen/a: 19 lip 2006, 00:14

Re: Nacin vodjenja silikonca

Post Postao/la Seha » 09 ožu 2013, 00:04

Vodjenje silikonaca. Sve zavisi koju grabljivicu namjeravam loviti evo uzecu za primjer one koje najcesce imam prilike loviti. Po nekim mojim iskustvima neloze se smudj grgec i stuka na indenticnu prezentaciju silikoncem.. Ono na sto se smudj i grgec loze na "klasicno jigovanje" kod stuke (narocito one kapitalne) cesto izazove radoznalost i uglavnom na tome i ostane jer joj tako prezentiran mamac bude "sega" ali ima dozu sumnje i to je razlog sto nam najcesce doprati silikoca do nogu, ali nece da ga mazne.. Ako se i desi da ga i mazne na takvo vodjenje to je uvijek pred nogama kada smo nesvjesno promjenili nacin vodjenja tj. prestali smo jigovati i namotavamo varalicu da bi je opet zabacili. E ta varijacija je stukama narocito u toplijem dijelu godine najinteresantnija.. Meni za stuku najbolje zimi voziti uz samo dno bez puno "ubleha" jednolicno vodjenje namotavanjem uz tek po koji spin - stop jer su u tom dijelu godine dosta usporenog instikta sto je i logicno sve je kod nje tada na stand by jer cuva energiju za napad samo kad je u skoro 100 postotnoj prilici da ga realizuje. U toplijem dijelu godine su maksimalno eksplozivne i tada je najproduktivnije imitirati ribu koja je ranjena i dezorijentisana. Ovo je ako pokusamo generalizovati kako bi dobili neki sablon vodjenja mada ima tu jos stvari koje se trebaju poklopiti da bi se isti mogao i primjeniti..
slika


damjan
Štela
Postovi: 81
Pridružen/a: 24 svi 2010, 10:04
Lokacija: banjaluka

Re: Nacin vodjenja silikonca

Post Postao/la damjan » 09 ožu 2013, 00:07

Seha hvala.Najbolje je na praksi se nauciti.

Odgovori

Natrag na “Ostale teme koje nisu obuhvaćane gore - 'nako čumuranja”