EkologijaNajnovije vijesti

Olupine konačno na suhom

Vrijedni članovi eko udruženja, komunalnog preduzeća i Varcara vade olupine automobila iz rijeke Sane.
Vrijedno eko društvo zelenih iz Ključa povelo je akciju izvlačenja metalnih olupina automobila iz rijeke Sane, u čemu ih podržava SDC i Ekus koji se bori za čistoću Unskog sliva.
Predsjednica zelenih iz Ključa Enisa Čahut obnovila je društvo i napokon ga stavila u funkciju očuvanja prirode kroz nekoliko nedavnih akcija. Tako su na lijevoj obali rijeke Sane radnici Komunalnog preduzeća Rad i radnici preduzeća Varcar komerc izvadili čak trideset olupina. Emir Ćano, direktor Varcara koja ove poslove izvodi bez naknade, izjavio je da su u toku ove godine očistili prirodu od
350 automobilskih olupina i još toliko očekuju u Sanici. Protekle godine očistili su 750 a od 2001 godine preko tri hiljade odbačenih automobila. Za ovakve rezultate male firme nije se uopšte ni znalo dok nisu udružili snage sa Zelenima iz Ključa.
FOTO: Korito rijeke Sane bilo je zatrpano olupinama automobila//Emir Ćano sa svojom mehanizacijom aktivno se uključio u vadjenje olupina a najavljuje nastavak akcije i na rijeci Sanici.
Prilog: BENDER (kljuc.ba)

Pročitajte i:   Održano Prvenstvo SRS F BiH za mlađe kategorije u disciplini lov ribe udicom na plovak

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.