Iz Udruženja i savezaNajnovije vijestiTakmičenja

UGSR “Kulina” Doboj Jug

UGSR_Kulina_Doboj_Jug_11_09Povodom “21. marta”, dana općine Doboj Jug, kod nove Ribarske  kuće u Mravićima organizovan je svečani ručak za 50-tak donatora i predstavnika općine Doboj Jug. Pomenuto druženje se održalo 18.03.2006. godine.
Svečano otvaranje Ribarske kuće je organizovano 19.03.2005.godine u 11 sati. Na otvaranju je uručeno oko 60 zahvalnica za donatorsku i svaku drugu pomoć u izgradnji pomenute kuće. Najveću materijalnu i moralnu podršku nam je pružila općina Doboj Jug. Sredstva za izgradnju su uglavnom bila donatorska od privrednih i fizičkih lica sa našeg šireg područja.Takođe, pomogla su nam i druga udruženja.

Uz ove lijepe vijesti ide i najava za udruženjsko takmičenje:

Ovogodišnje Udruženjsko takmičenje planira se za

07.05.2006. godine na rijeci Bosni (ukoliko to vremenski uslovi dozvole). Očekujemo oko 50- tak takmičara svih kategorija. Poslije takmičenja, organizuje se ručak u Ribarskoj kući gdje se dodjeljuju nagrade i diplome najboljim takmičarima.Udruženjsko takmičenje održano prošle godine, organizovano je 15.05.2005.godine na rijeci Usori. Učestvovalo je  28 seniora i 9 kadeta. Pobjednici su učestvovali i na Kantonalnom takmičenju, dok je naš najbolji takmičar Mujkanović Ismet uzeo učešće i na Državnom takmičenju.

Pročitajte i:   Narodna vjerovanja: Šta simbolizuje riba i zašto šutjeti tokom pecanja?

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.