Iz Udruženja i savezaNajnovije vijestiTakmičenja

Udruženjsko takmičenje “Glavatica” Jablanica

Jablanica2UGSR “Glavatica” Jablanica je ovih dana je održalo udruženjsko takmičenje u disciplini “Lov ribe udicom na plovak”. U konkurenciji seniora najbolji su bili 1.Arfadžan Čazim; 2. Džajić Dževad i  3. Nuhić Amir. U konkurenciji kadeta 1.Džajić Nermin; 2.Bekrić Osman; 3. Arfadžan Jasmin i u konkurenciji juniora 1.Ćilić Enis; 2. Arfadžan Denis i 3. Arfadžan Antonio. Na lijevoj slici su pobjednici  a na desnoj svi učesnici takmičenja.
Najnovija vijest o aktivnostima ribočuvarske službe pokazuje da je ista spremna i sposobna uhvatiti se u koštac sa ribokradicama.Naime, u petak 27.05.2006.godine ribočuvari UGSR “Glavatica” prilikom akcije na suzbijanju protuzakonitog ribolova u vodama Jablaničkog jezera pronašli
6 ribarskih mreža, ali nisu mogli utvrditi vlasnika istih radi podnošenja prijava.Ovo je ukupno 16 mreža u preiodu od dva mjeseca što je veliki uspjeh s obzirom da se u ranijem periodu za 4 godine kupilo po 10 mreža. Nadamo se da čemo istrajati u borbi protiv ovog trenutno najvećeg zla i da ćemo za dvije do tri godine nesmetano loviti na Jablaničkom jezeru očišćenom od mreža.
Kovačević Armin


Pročitajte i:   Obavještenje: Promjena termina održavanja Prve lige SRS BiH

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.