Najnovije vijestiTakmičenja

Završena “Potraga za kraljicom Une”

Najbolji  Dean Klačar iz Pala
Medju 27 ribolovaca koji su učestvovali na ovogodišnjem 4. takmičenju u lovu na mladicu kojeg pod nazivom „Potraga za kraljicom Une“ organizuje Udruženje sportskih ribolovaca „Krušnica“ u Bosanskoj Krupi, najviše sreće i uspjeha imao je član Sportskog ribolovnog društva „Bistrica“ iz Pala Dean Klačar. Uz pobjednički pehar i plaketu njemu je pripala i vrijedna nagrada, specijalno i posebno za ovu priliku izradjena ladja- kanu, poklon jednog od brojnih sponzora i donatora ove manifestacije, preduzeća HNK Halkići i njegovog vlasnika Refke Halkića.
Drugo, treće i četvrto mjesto osvojili su

bosanskokrupski ribolovci, članovi kluba domaćina USR „Krušnica“ : Leonko Šertović, Salih Halkić i Dževad Džigumović a nagradjeni su takodje i najstariji učesnik Timi Ećimović, član RD Idria iz Slovenije, najmladji Milan Višić koji je predstavljao FJT Ribolovni magazin iz Beograda, dok je Milan Marijan, član Monarh Dok-a iz Varaždina bio najbolji fair play ribolovac.
Najboljim ulovom poseban žiri kojim je rukovodio glavni sudija Ibrahim Hasanović proglasio je dvije mladice ukupne dužine 13o cm. od po 65 cm. Obzirom da se u virovima i pod slapovima Une kod Bosanske Krupe ne rijetko ulovi mladica duža od 1,5 metara ovog puta je „unska kraljica“ očigledno nadmudrila ribolovce pa je i to bio razlog više da predstavnici svih ovog puta prisutnih ribolovnih klubova i udruženja čvrsto obećaju dogodine još veće okupljanje i žešće takmičenje.
I.Skenderović

Pročitajte i:   Poziv za prijavu za učešće u Premijer ligi BiH u lovu šarana i amura

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.