“Aluminij” d.d. Mostar – prečišćavanje vode

Aluminij_MostarPušteno u rad postrojenje za prečišćavanje vode
U tvornici “Aluminij” d.d. Mostar u srijedu je svečano pušteno u rad postrojenje za pročišćavanje sanitarnih voda u vrijednosti od 220 000 KM. Po riječima generalnoga direktora te tvornice Mije Brajkovića, osnovni cilj puštanja u rad tog postrojenja je ekološka svijest u tom mostarskom poduzeću.
“Na ovaj način možemo sačuvati okoliš i osigurati zadovoljavajuću kakvoću pitke vode”, istaknuo je Brajković.
Podsjetio je da je “Aluminij” do sada u ekološke objekte uložio više od

40 milijuna dolara. Po riječima direktora proizvodnje u tom poduzeću Velimira Ćavara, riječ je o najsuvremenijem tehnološkom rješenju tipa “Bio disk modul”, nominalnog kapaciteta za 750 stanovnika, a radi 24 sata na dan kontinuirano kroz cijelu godinu.
Postrojenje je izrađeno prema standardima Europske unije, čime zadovoljava europske zakonske kriterije za otpadne vode koje se ispuštaju u Neretvu.
Profesor s Metalurškoga fakulteta u Zenici Mustafa Omanović predložio je da tvornica “Aluminij” dobije Europsku nagradu za zaštitu okoliša. Potporu tom projektu i zahvalnost Aluminiju uputili su ribolovci doline Neretve.

Pročitajte i:   Satnica 3., 4., 5. i 6. kola Premijer lige BiH u mušičarenju jezero Donje Bare i rijeka Sutjeska - NP Sutjeska

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.