Iz Udruženja i savezaNajnovije vijesti

Travnik – Čišćenje revira na rijeci Lašvi

Danas, 10.06.2006.godine u organizaciji Upravnog odbora održana je akcija čišćenja posebnog revira u gradu Travniku.Na akciju čišćenja su se odazvali samo članovi našeg udruženja, izostao je odziv građanstva.I pored toga, uspjeli smo očistiti velike količine smeća koje smo izbacili na obalu, a koje će naknadno radnici komunalnog preduzeća ukloniti sa travničkih ulica.
Planom aktivnosti za 2006. godinu, planirano je i useljene u novonapravljeni ribarski dom. Mnogi radovi su urađeni i preostaje još samo izgradnja prilaznog mosta preko rijeke Lašve. Sve potrebne saglasnosti za izgradnju mosta su dobivene i potpisan je ugovor sa izvođačima radova.
Travnički ribari su prije rata imali
svoj dom, ali su u ratnim godinama ostali bez njega.
1992.godine u prostorije naslino upada HVO koje je uništilo svu arhivu i opremu koja se nalazila u domu, a nakon sukoba sa HVO-om u prostorije useljava Travničko muftijstvo koje se i danas nalazi u njemu. Uz mnogo muke 2003.godine uspjeli smo na sudu dobiti nazad, ali samo pola dijela ribarskog doma, kojeg su ribari gradili dobrovoljnim akcijama prije rata.Uz jak pritisak  na naše udruženje potpisali smo ugovor sa Travničkim mufijstvom za izgradnju novog doma odmah pored starog. Sve troškove oko izgradnje novog doma i mosta snosi Travničko muftijstvo. Parcela na kojoj se gradi ribarski dom je naše vlasništvo 1/1. Iako radovi kasne, nadamo se da ćemo ove godini napokon uspjeti usleliti u naše prostorije.

Pročitajte i:   Jezero Šljivno, Banja Luka: Satnica I i II kola Premijer lige Bosne i Hercegovine u mušičarenju

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.