Iz Udruženja i savezaNajnovije vijestiTakmičenja

Kup “Sarajevo 2006” – 100 godina Udruženja

Udruženje sportskih ribolovaca “Sarajevo-1906”, a u povodu 100-godišnjice od osnivanja, organizuje Kup-takmičenje “Sarajevo 2006” u lovu ribe udicom na plovak.Na  takmičenje će biti pozvane ekipe iz Austrije, Italije, svih država bivše Jugoslavije te Bosne i Hercegovine, a održaće se od 23. do 25. 09. 2006. godine na rijeci Bosni – takmičarska staza Drivuša, nedaleko od Zenice.
TAKMIČARSKA STAZA DRIVUŠA
Takmičarska staza “Drivuša” locirana je neposredno uz magistralni put Zenica-Kakanj-Sarajevo, u naselju Drivuša nedaleko od Zenice.Staza je vrlo pristupačna i podesna za takmičenje svih kategorija takmičara u disciplini ulov ribe udicom na plovak.Staza se nalazi

uzvodno od starog mosta u Drivuši, sa desne strane, kontinuirano u dužini od 1080 metara, a sa lijeve strane u dužini od 700 metara. Dubina vode duž cijele takmičarske staze na udaljenosti od obale 3 do 6 metara iznosi 1,5 do 3 metra, što u potpunosti izjednačava uslove svih takmičara.Brzina vode je umjerena na cijelom toku takmičarske staze i iznosi oko 8 metara u minuti.Voda rijeke Bosne u normalnim uslovima je potpuno bistra.Na ovom vodotoku prisutne su velike količine ciprinidne ribe i to: klen, mrena, škobalj, plotica, šaran, som i sve vrste sitne ribe.

Pročitajte i:   Neukrotiva Drina raj za ribolovce

Ovo je još jedna manifestacija koju naše udruženje organizuje u ovoj jubilarnoj godini, a nedavno je završena jedna koja ima veliki značaj za cijeli B-H ribolov. Naime, projekt našeg USR “Sarajevo 1906” – “Mala škola sportskog ribolova”, osmišljen, organizovan te uspješno proveden i završen, uz pomoć Ministarstva za sport i kulturu Kantona Sarajevo, Općine Centar, Sarajevo, te Medjunarodnog centra za djecu i omladinu, Sarajevo će doprinijeti popularizaciji ovog sporta kod mladih naraštaja, te obezbjediti našem Udruženju, a i sportskom ribolovu  Bosne i Hercegovine, bezbrižnih i narednih 100 godina.
B I S T R O !

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.