Iz Udruženja i savezaNajnovije vijesti

Održana 7. sjednica U.O. SRS BiH

Dana 17.08.2006 godine u Novom Travniku održana je 7. sjednica Upravnog odbora Sportsko ribolovnog saveza Bosne i Hercegovine pod presjedanjem Nikole Puce.Sjednici je bila prisutna i Takmičarska komisija SRS BiH. Na sjednici je između ostalog usvojeno:
1. Informacija o posjeti predstavnika Svjetske ribolovne organizacije F.I.P.S.e.d., Sportsko ribolovnom savezu BiH i obilazak staze na KARAOTOKU, mjestu gdje će se naredne godine održati 27.SVJETSKO KLUPSKO PRVENSTVO U RIBOLOVU.
Informacija je jednoglasno podržana i doneseni su zaključci da se aktivnosti koje su vezane za uređenje staze na Karaotoku intenziviraju u toku jeseni, završe poslovi oko pristupnog puta, te počnu aktivnosti oko
adaptacije motela na Karaotoku.
2. Izvršena je Verifikacija mandata Organizacionog odbora i njegovih radnih tijela i odlučeno je
da se što prije održi 2. sjednica Organizacionog odbora.
3. Razmatran je i usvojen izvještaj o održanim takmičenjima, te izvršena verifikacija svih takmičenja koja su održana, te usvojena Informacija o Izrečenim disciplinskim mjerama koje je izrekla Takmičarska komisija. Svim kažnjenim takmičarima i ekipama biti će dostavljena odluka o izrečenoj disciplinskoj mjeri.
4. Usvojen je Pregled izvršenja troškova SRS BiH za 7 mjeseci i donesena odluka da se intenziviraju poslovi oko UPLATE OBVEZA KOJE IMAJU Entitetski savezi prema krovnom  savezu kako bi se mogle do kraja godine iz financirati planirane aktivnosti.
5. Sukladno Statutu SRS BiH danas je izvršena rotacija na mjestu predsjednika Saveza. Novi Predsjednik SRS BiH je KLEPIĆ ĐORĐE iz Sarajeva, dosadašnji dopredsjednik saveza, a dopredsjednici su : BATOČIĆ MEHMED iz Goražda i NIKOLA PUCE iz Mostara.
Novoizabrani predsjednik KLEPIĆ ĐORĐE u svom obraćanju Upravnom odboru zahvalio Nikoli Puci na  njegovom osobnom doprinosu oko organiziranja SRS BiH, posebice oko aktivnosti koje vodi u svezi organizacije 27.Svjetskog klupskog prvenstva na Karaotoku.
6. Razmatrana je pitanje odlaska na Ribolovnu olimpijadu koja se održava od 9-18 septembra/rujna 2006 godine u Portugalu. Konačna odluka koliko predstavnika naš savez šalje u Portugal, tko ide koje selekcije donijet će se 1.09.2006 godine na sjednici Upravnog odbora.
7. Donesena je odluka o izradi WEB portala SRS BiH i upućen poziv svim ribolovcima u BiH da kada se portal postavi na Internet da se uključe i budu aktivni sudionici kreiranja Portala i dostave informacija.Prihvaćen je prijedlog da se razmotri mogućnost izrade 1 primjerka ribarskog lista do kraja godine.
8. Donesena je Odluka da se uputi jedna kombinovana ekipa našeg saveza na KUP Dunavsko-Jadranske regije koji se održava u mjestu Lake Ćelije-Kruševac –Srbija od 25-28.08.2006 godine.
9. Pod točkom razno razmatrana je predstavka Čamber Slavka i odlučeno je da mu se pismenim putem odgovori, za što je zadužen Tajnik/sekretar SRS BiH.Upućen je posljednji poziv za davanje primjedaba na Pravila takmičenja. Usvajanje svih akata je početkom narednog mjeseca.Uz kalendar takmičenja objavljuju se «Uvjeti za apliciranje za domaćina takmičenja u 2007 godini. Na narednoj sjednici razmatrat će se predstavka (peticija) takmičara u FLY FISHINGU.
INFO: Marcel Kučinski, član TK SRS BiH

Pročitajte i:   Donji Vakuf: Održan Kup 'Open Ajvatovica 2024'

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.