Iz Udruženja i savezaNajnovije vijestiTakmičenja

Na jezeru Breštica državno takmičenje u ribolovu

Majstor staze Pervan
BANOVIĆI
– U okviru obilježavanja 10. septembra, Dana općine i jubileja Šezdeset godina općine Banovići, Sportsko ribolovno društvo “Klen” organizovalo je na jezeru Breštica (nadomak Banovića) državno prvenstvo u ribolovu “Pionirsko ljeto 2006”.Učestvovalo je devet ekipa iz BiH i jedna iz Gunje(Hrvatska), sa ukupno 40 takmičara.Na Breštici su se takmičili sportski ribolovci iz Bosanskog Broda, Brčkog, Gradačca, Srebrenika, Tuzle, Kalesije, Žepča, Zavidovića, Gunje i Banovića.Proglašeni su i najbolji i uručene tradicionalne nagrade, pehari i diplome.Nakon toga nastavljena su ugodna druženja sportskih ribolovaca koja su svake godine obavezan dio ovih susreta.
Kod juniora treće mjesto pripalo je
Ameru Mačku (SRD “Krivaja” Zavidovići), drugi je bio Igor Hirkić (SRD”Klen”, Banovići) a prvo mjsto je pripalo Igoru Đuzelu (SRD”Kečiga”, Brčko).
Kod kadeta, treće mjesto osvojio je Petar Nikolić (SRD “Šaran” Gunja), drugi je bio Eldin Martinović (SRD “Kečiga” Brčko), a prvo mjesto je pripalo Bruni Pervanu (SRD”Bosna” Žepče).
Među kadetkinjama treća je bila Merima Omerčić (SRD”Bosna” Žepče), druga je bila Amira Kešetović (SRD Srebrenik) a prvo mjesto je osvojila Lejla Ramić (SRD”Hazna” Gradačac).
Majstor staze na takmičenju “Pionirsko ljeto 2006.” na Breštici je bio Bruno Pervan iz SRD “Bosna” Žepče.
S.KAHRIMANOVIĆ – Oslobodjenje

Pročitajte i:   Održano Prvenstvo SRS F BiH za mlađe kategorije u disciplini lov ribe udicom na plovak

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.