Najnovije vijestiReportažeTakmičenja

Kup “Sarajevo 2006”

Stogodišnjica USR “Sarajevo 1906”
Prošlo je 100 godina kako se mala grupa(ali odabrana) okupila u jednom hotelu u Sarajevu i osnovalo prvo ribolovačko udruženje. Danas, nasljednik tog udruženja je USR “Sarajevo 1906” i ono slavi 100-ti rodjendan. Datum osnivanja ovog udruženja je i zvanični datum početka organizovanog sportskog ribolova u Bosni i Hercegovini koje je SRS BiH obilježio takmičenjem na Buškom jezeru. Udruženje je obilježavanje stogodišnjice počelo organizacijom “Male škole ribolova”, postavljanjem svoje web prezentacije na www.usr-sarajevo.ba te na kraju i Kup takmičenjem u lovu ribe udicom na plovak.Takmičenje je održano na takmičarskoj stazi Drivuša nedaleko od Zenice.
Od 22.09. do 24.09., članovi USR «Sarajevo 1906» su bili domaćini ekipama iz
Hrvatske, Slovenije, Srbije, Makedonije, te gostima iz BiH, ekipama iz Jablanice, Goražda, Jajca, Mostara, Ustikoline, Jelaha, Bosanske Krupe i Zenice.

U petak, 22.09. je bilo obezbjedjeno noćenje ekipama iz udaljenijih krajeva.23.09. je bio dan predvidjen za takmičenje te banket i druženje.Iako revijalnog karaktera, takmičari su bili dobro pripremljeni i nakon žrijebanja, zauzimanja mjesta i pripreme, krenulo se i sa takmičenjem.

Kao što je i praksa na stazi Drivuša, radila je sitna riba, i takmičari su se orjentisali na nju. U toku takmičenja se dalo naslutiti pet-šest takmičara koji će se boriti za prvu poziciju a medju njima su bili: NIKOLA DŽAMPALOV, SMAIL HABIBOVIĆ, TIHOMIR VUKIĆ, ALES KANCLER, RAGIB PILAV i DALIBOR AGBABA.

Pročitajte i:   Održana prva dva kola Premijer lige BiH u mušičarenju

Medjutim, pred sami kraj, takmičar Smajo Habibović “vadi” dvije veće plotice, i pretpostavka posmatrača je da će mu one donijeti prvo mjesto.

Označen je i kraj takmičenja i obavljeno vaganje.Takmičari, gosti i organizatori se spremaju za polazak u hotel “Rimski Most” gdje će biti proglašenje pobjednika i svečani banket.

U hotelu «Rimski Most», nakon odmora i večere, Proglašeni su pobjednici (Pojedinačni, sektorski i ekipni) te su dodjeljene nagrade, zahvalnice i pohvale, te prigodni pokloni – kako takmičarima, tako i svima onima koji su pomogli organizaciju ovog kupa.

PLASMAN
Pojedinačni:
1. SMAIL HABIBOVIC ZAGREB 4360,0
2. RAGIB PILAV JELAH 3825,0
3. ALES KANCLER PTUJ 3740,0

Ekipno:
1. TPK ZAGREB ZAGREB 5,0 1,0 2,0 2,0 9820,0
2. RD PTUJ PTUJ 14,0 1,0 6,0 7,0 6180,0
3. SARAJEVO 1906 I SARAJEVO 14,0 3,0 5,0 6,0 4420,0

Zahvalnice: HT Mobilne komunikacije, Federalna televizija, “Blinker doo” Sarajevo- prodavnica ribolovne opreme, “Rapala” Sarajevo, prodavnica ribolovne opreme, motel “Rimski most”, www.bistrobih.ba, opština Novo Sarajevo, opština Novi grad, Opština Centar, Opština Stari grad….a i gosti su uručili prigodne poklone domaćinima.

Pročitajte i:   Satnica III i IV kola Premijer lige BiH u mušičarenju

Nakon toga, uz muziku, a koja je započela sa pjesmama iz komšijskih nam država čiji su takmičari bili gosti, započeo je i neslužbeni dio ovog kupa – druženje i pjesma. Opuštena atmosfera uz jelo i piće, stari prijatelji sa vode – braća po strasti, evocirali su uspomene i sala je odzvanjala zvucima pjesme i smijeha.

Lijepo je bilo vidjeti kolo koje je krenulo salom, ljudi za čijim su stolovima bile različite zastave, ljudi-ribara.

Iz ove prethodne rečenice, jedino što je bilo bitno je ovo “ribara”.

Bistro svima, i vidimo se naredne godine!

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.