Iz svijetaNajnovije vijesti

Međunarodni sajmovi LORIST u Novom Sadu

Protutnjao sajam Novim Sadom
Međunarodni sajmovi LORIST, su ove godine, sa 39. sajmom lova, ribolova i sporta, 13. sajmom hortikulture, 4. sajmom nautike i 15. sajmom EKO-SVET, ekologija, lekovito bilje i voda je po tradiciji jedna od najatraktivnijih manifestacija u Novom Sadu. Održan je od 26.09. do 01.10. u Master hali i Hali 1. Deo je održan naotvorenom Novosadskog Sajma. Kao propratne manifestacije bila je organizovana 29 međunarodna izložba pasa CACIB, izložba ptica, sitnih životinja i kućnih ljibimaca i takmičenje u pripremanju riblje čorbe i paprikaša. Na sajmovima je nastupilo ukupno oko 300 izlagača koji su prikazali proizvode iz domaće proizvodnje i neke iz sveta. Sajam je svečano je otvorio plivač Ivan Lenđer koji je, na nedavno održanom juniorskom prvenstvu sveta u Rio de Žaneiru, osvojio zlatnu medalju u disciplini 100metara, delfin stilom. Svečanom otvaranju prisustvovali su i svetski šampioni u sportskom ribolovu, reprezentacija šarandžija Srbije i svetski klupski prvaci ekipa “Čigre” iz Kruševca.
Sajam ribolova i lova je ove godine
opravdao tradiciju. Broj izlagača je godinama rapidno opadao, a ove godine je bio na nivou pretprošle sa dvadesetak štandova i tridesetak izlagača, ali je to malo za manifestaciju najveću u ovom delu Evrope. Velika Master hala je bila dobro popunjena izlagačima, pa su ovaj put terenska vozila (džipovi marke “suzuki” i “mitsubishi”) bila izložena u holu kod glavnog ulaza. Ove godine cena ulaznica za posetioce od 250,00 dinara (oko 6KM) je bila razumna, ali opet visoka za mogućnosti prosečnog građanina, a nije realno opravdana. Primećena je manja poseta grupa, a radnim danima je hala bila poluprazna.
Previsoka cena zakupa izložbenog i prodajnog prostora, a pomalo i sujeta “velikih” je opredelila veliki broj izlagača i trgovaca ribolovačkim i lovačkim opremom da se ove godine ne pojave na sajmu kao izlagači (PKVM Sistemi, Toma Karp, Lav-MD, Angler, Plus Sport, ORKA-Ruma, itd iako su prethodnih godina bili dobro posećeni). Dug je spisak onih koji nisu bili. Šteta!!!

Pročitajte i:   Obavještenje o prijavama za Premijer Feeder ligu SRS BiH


Na sajmu sam sreo puno poznatih i priznatih ribolovaca iz BiH Suzija, Acu Đukića, Sabahudina Pehadžića,…
Globalno gledano moramo priznati da je sajam zadnjih godina sve lošiji i lošiji po broju učesnika, ali je promet na ovom bio dobar i oni koji su izlagali su bili zadovoljni. Ovaj put je ponuda bila solidna. Čekat ćemo još godinu dana do sledećeg sajma, a tada će biti jubilarni 40. LORIST. Valjda će opet na njemu sve biti kao nekad.
Korhner Ivan

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.