Iz Udruženja i savezaNajnovije vijestiTakmičenja

Pontonski most na Krupi strateški cilj

ČAPLJINA – U prostorijama motela Karaotok u Parku prirode Hutovo blato održana je treća sjednica Organizacijskog odbora 27. svjetskog prvenstva u sportskom ribolovu koje će se održavati od 2. do 8. lipnja iduće godine. Domaćin sjednice i direktor Parka prirode Nikola Zovko otvorio je sjednicu istaknuvši da je velika čast, ali i obveza biti domaćinom takva događaja. Sjednicom je predsjedao predsjednik Izvršnog odbora Nikola Puce, a raspravljalo se o organizaciji manifestacije, poboljšanju infrastrukture te načinu financiranja projekta. Prisutni su se složili u tome da je strateški cilj uraditi pristup stazi i sagraditi pontonski most koji će premošćivati rijeku Krupu.
Ulaže i Općina Čapljina
Naime, dva vojna ministarstva (bh. i hrvatsko) na najvišoj državnoj razini moraju se usuglasiti o donaciji pontonskog mosta koji bi Hrvatska trebala osigurati u doglednom razdoblju. Nadalje se raspravljalo o
rekonstrukciji same staze i pratećih objekata. Predsjednik Sportskog ribolovnog saveza BiH Nikola Puce naglasio je da je Organizacijski odbor dobio sve potrebne dozvole za početak radova na svim razinama. Već u ponedjeljak bi se trebala početi graditi pristupna staza. Nadalje je govorio o važnosti ovog natjecanja, koje će okupiti više od 40 zemalja, za Čapljinu i cijelu zemlju. “Hercegovina je zaslužila jednu ovakvu manifestaciju s obzirom na sva prirodna bogatstva koja posjeduje i s obzirom na blizinu Karaotoka svim važnim turističkim mjestima kao što su Čapljina, Međugorje, Počitelj i Neum”, rekao je Puce. Načelnik općine Čapljina Stjepan Šutalo istaknuo je da je Općina iz svog proračuna već izdvojila 24.000 maraka za potrebnu dokumentaciju, a spremna je osigurati još neka sredstva. Pomoćnik federalnog ministra kulture i sporta Mustafa Demir rekao je da državno Predsjedništvo treba aktivnije sudjelovati u ovom projektu i da organizatori moraju uprijeti svim sredstvima kako bi na što kvalitetniji način prezentirali tu manifestaciju. Osim članova Organizacijskog odbora, sjednici su nazočili i predstavnici ribarskog saveza iz RH. Predsjednik Hrvatskog športsko-ribolovnog saveza Vladimir Sever naglasio je dobru suradnju ribarskih saveza obiju država te izrazio zadovoljstvo što je BiH dobila organizaciju jednog tako velikog događaja.
Projekt vrijedan više od milijun maraka
“Spremni smo u ime našeg saveza pomoći u svim segmentima koji se tiču organizacije”, istaknuo je Sever. Za smještaj svih sudionika natjecanja trebala bi se pobrinuti Turistička zajednica HNŽ-a. Predsjednik navedene zajednice Andrija Krešić kazao je da treba definirati ciljeve i sredstva tog odbora kako bi Turistička zajednica HNŽ-a na odgovarajući način odradila svoj dio posla. Cijeli projekt trebao bi iznositi više od milijun maraka, a sva potrebna sredstva osigurat će Vijeće ministara federalne Vlade, HNŽ te Općina Čapljina. Članovi Organizacijskog odbora složili su se u tome da svi relevantni čimbenici trebaju uložiti svoj maksimum kako bi se na što kvalitetniji način izvela ova, prva nakon olimpijskih igara, velika sportska manifestacija u našoj zemlji. Sigurno je da ovo nije posljednja sjednica budući da mnogi detalji nisu još do kraja definirani.
Piše: Danijel – Dnevni list

Pročitajte i:   Poziv za prijavu za učešće u Premijer ligi BiH u lovu šarana i amura

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.