Najnovije vijestiUlovi

NEDJELJA U SARAJEVU – Meho se liječi pecajući klijena

Sunčanu nedjelju jučer su brojne Sarajlije iskoristile da je provedu na nekom od izletišta. Sarajevska Bentbaša je bila prepuna šetača. U blizini šetališta zatekli smo Kasima Hodovića sa sinom Mirnesom.
– Pošto sam na odmoru, a sin na raspustu, koristimo slobodno vrijeme u šetnji i obilascima grada Bili smo na Baricama koje su bile pune naroda, a nakon Bentbaše i Baščaršije, otići ćemo malo do Stupa, pa kući – kazao je Hodović
Penzionerke Smiljka Šarančić i Jovanka Ilić su šetale Bentbašom.
– Svaki dan šetam kilometrima, jer imam dijabetes. Tako snižavam nivo šećera u krvi. A i znate kakav je penzionerski život dosta monoton tako da ga na neki način moramo ispuniti. Prohodaćemo do Kozije ćuprije, ispričati se, negdje sjesti i odmoriti i vratiti se kući. Ovo lijepo vrijeme koliko je dobro toliko je i loše jer puno utiče na nas starije ali borimo se – kazala je Šarančićeva.
Neki su slobodno vrijeme iskoristili i na drugačiji način.
Meho Šuturić došao je na pecanje ribe na Bentbašu, a time se kako kaže bavi iz hobija već 30 godina.
Šta ću i u kući! Ovako dođem na pecanje, uhvatim koju pastrmku i klijena upoznam dosta ljudi, malo popričamo i u tome mi vrijeme prođe. Samo je ovo vrijeme posljednjih 20-tak dana dosta “teško”. Slabo podnosim ove nagle promjene jer sam imao dva infarkta tako da mi ovaj zrak dosta godi – požalio se Šuturić.
E.A. – SAN

Pročitajte i:   Рибочуварска служба СРД Алаговац из Невесиња у борби против криволова

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.