EkologijaIz Udruženja i savezaNajnovije vijesti

Protivljenje izgradnji mini hidrocentrala – Sačuvati rijeku Dabar

Članovi Društva sportskih ribolovaca Sana iz Sanskog Mosta ovih dana su ogorčeni i nezadovoljni najavama da se na rijeci Dabar planiraju graditi mini hidrocentrale. Ovaj novi trend napadanja na bosanskohercegovačke prirodne ljepote i resurse nije zaobišao ni ovo područje, o čijoj ljepoti priča pola Evrope i koja je i sama zainteresovana da se ovaj prirodni biser stavi pod stalnu zaštitu.
“Protivimo se svakoj izgradnji i devastaciji prelijepe rijeke Dabar” -kaže predsjednik DSR Sana Fikret Kurtović, “posebno iz razloga što u vezi toga nije sačinjen nikakav elaborat iz kojeg bi se moglo kako bi i koliko ovakve aktivnosti uticale na
floru i faunu ove bistre i čiste rijeke. No, bez obzira na to, znamo da bi to veoma štetno uticalo na biljni i životinjski svijet u vodi, kao i na njenu okolinu. Državni organi bi, zajedno sa mnogim novopečenim biznismenima trebali znati da je rijeka Dabar prirodni unikat i da je zbog svoje čistoće izuzetno bogata potočnom pastrmkom i drugom plemenitom ribom.”
F. P – Oslobođenje

Pročitajte i:   PREDSTAVLJAMO: Pribor i oprema za ribolov 'Fleshpot' doo Sarajevo

One thought on “Protivljenje izgradnji mini hidrocentrala – Sačuvati rijeku Dabar

  • za ekologiju se fol bore ljudi koji neznaju kako izgleda krampa,kosa,grablje i oni da nam čuvaju prirodu. ŠUPLJIRANJA MI JE PUN K….

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.