Iz Udruženja i savezaNajnovije vijesti

Ribolovci iz Laktaša i Srpca istupili iz Saveza

Ribolovačka udruženja iz Laktaša i Srpca istupila su iz Ribolovačkog saveza Republike Srpske.
Prema riječima Đorđa Klepića, predsjednika Ribolovačkog Saveza BiH i predsjednika Upravnog odbora /UO/ Ribolovačkog saveza Republike Srpske, razlozi ovog postupka su nepoznati, dok suprotna strana navodi da je nezadovoljna radom Saveza. Klepić je u izjavi za Radio Istočno Sarajevo rekao da je 23. decembra u Tesliću održana redovna godišnja Skupština Ribolovačkog saveza Republike Srpske na kojoj predstavnici pomenutih udruženja nisu iznosili primjedbe na rad Saveza.
’’Povodom ovih događaja UO Ribolovačkog saveza Republike Srpske sastao se u subotu u Banja Luci’’, rekao je Klepić. Na sastanak su pozvani predstavnici
Udruženja iz Laktaša i Srpca, ministarstva poljoprivrede i sporta, te sredstava informisanja. ’’UO Ribolovačkog saveza Republike Srpske je odlučio da odmah ne preduzima rigorozne mjere, formirali smo arbitražnu komisiju od tri neutralna člana koji će tokom ove sedmice obaviti razgovore sa Laktašanima i Srpčanima’’, kaže Klepić.
Prema njegovim riječima cilj formiranja ove komisije je pronalaženje kompromisnog rješenja. ’’Ako razgovori ne urode plodom bićemo prinuđeni da rigorozne mjere, nakon kojih će posljedice snositi ova Udruženja, odnosno njihovi članovi’’, zaključio je Klepić i izrazio nadu da će se ipak pronaćni pozitivno rješenje.

Pročitajte i:   Održano Prvenstvo SRS F BiH za mlađe kategorije u disciplini lov ribe udicom na plovak

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.