Iz Udruženja i savezaNajnovije vijestiUlovi

USR “Krušnica” Bosanska Krupa – Otvor na pastrmku

Mail koji je stigao iz USR “Krušnica” iz Bosanske Krupe o otvaranju sezone u Bosanskoj Krupi i reagovanje na tekst izašao u Oslobođenju 12.03.2007.
Pozdrav sa UNE!
Dok svi drugi šalju slike kako roštiljaju i kažu da riba nije radila, mi sa Une, tačnije, iz Udruženja “Krušnica” – Bosanska Krupa smo u isto vrijeme i uživali kraj vode, ali malo i lovili, pa zbog tog “lovili”, šaljem par slika i sa ulovima.Kapitalne pastrmke ulovio je Hadžić Edin, dužine: 65 cm , i 50 cm.
Bravo i bistro, Edo!
Drugi Hadžić zvani Roša sa ulovom od 3 lijepa primjerka.
Dokazalo se što tvrdimo – u Bosanskoj Krupi, dijelu Une kojim gazduje USR “Krušnica” ima
jako mnogo krupnih primjeraka.Nema ribolvca koji je bio na vodi a da nije ulovio.


Uporan rad upravnog odbora na čelu sa predsjednikom Nijazom Tatarevićem je dao rezultate, iako isključivo svojim sredstvima od članarine i donacijama prijatelja društva poribljavamo svake godine.
Do sada smo, od 1996.godine poribili sa 150000 komada 6-mjesečne mlađi, a prošle godine smo poribili i sa 2200 komada jednogodišnjih lipljena dužine od 15-17 cm.
Na afirmativni tekst iz Oslobodjenja o gospodinu Midhatu Midžiću, mi bi imali par stvari reći koje bi bile negacijske, a koje su potkrijepljene činjenicama (tekst iz Oslobođenja na koji se odnosi ovaj dio maila se nalazi ispod ovog-S.K.)
Udruženje “Krušnica” je pokradena od strane presjednika udruženja “UNA” iz Bihaća u visini od 20000 KM, a evo i kako.
Gospodin Midžić je bio predsjednik kantonalnog Saveza te je ukinuo žiro račun tog istog Saveza, a kad je pravio ugovor sa Elektroprivredom za uplatu sredstava koje je Elektroprivreda dužna svake godine uplatiti, “podmetnuo” je žiro račun USR “UNA”, tako da su pare išle samo na njihov račun.
Zakon kaže: “Ako udruženje ima centralu na vodi kojom ono upravlja, Elektroprivreda je dužna platiti štetu u visini 0,005 feniga po protoku 1³m. vode. Za centralu na rijeci Krušnici to godisnje iznosi oko 5000 KM.
Na naš upit Elekroprivredi o raspodjeli sredstava, došao je odgovor od direktora gos. ENVERA KRESE da je gos. Midžić dužan prebaciti svake godine 5000 KM.
Na žalost, gos Midžić je sebi uzeo za pravo da raspolaže tim novcem, a danas, jednom udruženju čiji je godišnji budžet 18000 KM, za 4 godine uzeti 20000 KM nije mala stvar.
Mi smo sudu predali tužbu prije dvije godine, i do danas nije održano ni prvo ročište te se pitamo ko je i tu umješao svoje prste i kome je interes da se ne kažnjavaju malverzacije i samovolja.
Ovo je napisano da bi se čula i druga strana medalje, da i na ovaj način pokušamo izganjati našu i jedinu istinu, nadajući se da ćemo ovim ubrzati i pravdu.Žalosno je da je u to vrijeme, kada je gosp. Midžić oštetio naše Udruženje, da li u ličnu korist, ili u korist matičnog Udruženja – to će dokazati sud, isti bio predsjednik Sportsko ribolovnog Saveza Federacije Bosne i Hercegovine!?!?!?
Sav taj novac je namjenjen za poribljavanje voda, te bi time one, iako na našem području jako bogate ribom, bile još bogatije i atraktivnije ne samo bosansko-hercegovačkim ribolovcima, nego i stranim turistima kojih je sve više i gdje postajemo jako interesantna ribolovno-turistička destinacija.Konkretno mjesto koje je u planu za poribljavanje a koje mislimo napraviti kao posebni revir je rijeka Krušnica.Nadamo se da ćemo iduće godine, izvještavajući o otvoru ribolovne sezone na tom novom reviru, izvjestiti vas i da smo ovim gore pomenutim sredstvima, revir “Krušnica” i poribili.
BISTRO!
USR “Krušnica” Bosanska Krupa.

Pročitajte i:   Sretan Vaskrs!

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.