I ribolovci moraju na popravni ispit

“Mislim da je ovo netko smislio kako bi uzeo novac od ribolovaca”, smatra ribar Zijad Hasančić • Stari miljenici rijeka nezadovoljni novim zakonom i njegovom provedbom
SANSKI MOST- Protekli vikend u Sanskom Mostu je organizirano polaganje ribolovnog ispita, koji su polagala 52 sanska ribolovca.Prema riječima predsjednika sanskog Saveza ribolovaca Fikreta Kurtovića, radi se o provedbi novih elemenata zakona o slatkovodnom ribarstvu koji je prošle godine usvojen na razini Federacije. Ribolovci su polagali pismeni ispit te odgovarali na pitanja koja su se odnosila na
poznavanje riječnih vodotoka, života i anatomije riba, ekologije, te zakonskih odredbi koje se odnose na ribolovstvo. Za polaganje ispita svaki od novih članova je morao uplatiti dvadeset maraka, a rezultati ispita, koje ocjenjuje ta komisija, sastavljena od predstavnika nadležnog županijskog ministarstva te udruge ribolovaca, objavljuju se naknadno.
Ribolovci koji ispite ne polože s uspjehom neće moći dobiti ribolovnu dozvolu i bit će upućeni na popravni ispit. Takav način dobivanja dozvole izazvao je nezadovoljstvo kod određenog broja ribolovaca.
Zijad Hasančić je istaknuo kako se gotovo cijeli životni vijek bavi ribolovom te da mu nitko nikada nije tražio nikakav certifikat. “Mislim da je to netko smislio kako bi uzeo novce od ribolovaca”, smatra Hastačić, a njegovo mišljenje dijele i ostali ribolovci.
Rusmir Karat – Dnevni list

Pročitajte i:   Održano 2. kolo Premijer lige Bosne i Hercegovine u lovu na šarana i amura

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.