Iz Udruženja i savezaNajnovije vijesti

ODRŽANA IZBORNA SKUPŠTINA SRS SBK

U nedelju 11.03.2007 godine sa početkom u 11 sati u prostorijama Lovačkog doma Kiseljak održana je Izvještajno-Izborna Skupština sportsko ribolovnog saveza SREDNJE BOSANSKOG KANTONA. Obiman dnevni red i prisustvo većine delegata iz društava (nisu bili predstavnici Jajca, Fojnice i Uskoplja) doprinjeli su po pojedinim točkama dnevnog reda vodila vrlo žučna rasprava. Posebno se raspravljalo o opstrukciji svih zajedničkih akcija koje vodi SRS SBK od strane SRD Jajce. Navedeno društvo je praktički formalno već par godina član SRS SBK, ne poštuju Statut i sporazum o udruživanju s SRS SBK ili to rade samo
kada im to odgovara (poribljavanje i razne benificije).Raspravljalo se o polaganju ribarskog ispita (cijena za stare ribolovce 7 KM), cijenama ribolovnica, ribočuvarskoj službi, takmičenjima u 2007 god itd.
Sportsko ribolovna društva SBK dobila su vode na upravljanje i očekuje ih izrada Ribolovne osnove, za što je većinu sredstava osiguralo kantonalno Ministarstvo vodoprivrede i šumarstva.Izvještaj o radu, te Plan i program rada za 2007 godinu su jednoglasno usvojeni..Pošto je nesavjesnim poslovanjem SRS SBK doveden u situaciju da mu je žiro račun blokiran, zaključeno je da se protiv dosadašnjeg Predsjednika upravnog odbora Miroslava Pavlovića pokrene krivična prijava i zatraži odgovornost za pričinjenu štetu SRS SBK.
Na kraju izabrano je novo rukovodstvo i to:
Za predsjednika Skupštine izabran je Tadija Šugić iz Dobretića, za zamjenika Faruk Puhalović, Travnik
Za predsjednika Upravnog odbora izabran je Mirko Vicić iz Kiseljaka, za zamjenika Dino Kolonić, Novi Travnik.
Za sekretara je izabran Milorad Ćurićić, Novi Travnik.
U Nadzorni odbor izabrani su; Ivica Pecirep, Fojnica, Letić Mesud, Donji Vakuf i Šarić Novak iz Viteza.
U Takmičarsku komisiju izabrani su; Armin Plivčić, Donji Vakuf, Tomičić Ivica i Đenan Mahmutbegović, Bugojno,
U komisiju za poribljavanje izabrani su Đeno Durić Fojnica, Boškić Slavko, Uskoplje-G.Vakuf i Branko Šakić Vitez..
Na kraju sjednice delegati su informirani o stanju priprema i organizaciji 27. SKP 2007 ,u sportskom ribolovu i zamoljeni da podrže ovu najveću ribolovnu manifestaciju, te da u svojim društvima rade na promociji svjetskog prvenstva.
MARCEL KUČINSKI

Pročitajte i:   Prizor na Jablaničkom jezeru je zastrašujuć, šta je uzrok?

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.