Iz Udruženja i savezaNajnovije vijesti

Ribari priredili nezaboravnu feštu

MOSTAR – U povodu otvaranja predstojece ribarske sezone, koja zapocinje 1. travnja, Udruga ribolovaca Neretva je organizirala tradicionalnu ribarsku vecer koja se održala preksinoc u svadbenom salonu Ruža.
Ribari su ovom prigodom napravili jednu pravu feštu koja je trajala do ranih jutarnjih sati, a svi prisutni su mogli uistinu uživati u dobroj glazbi i predivnom društvu. Odziv na ovu feštu je bio odlican, a prisustvovalo je oko
200 ribara i prijatelja društva, koje je ovom prigodom zabavljala grupa Trio konoba.
Prema rijecima Josipa Praljka, predsjednika ribarskog udruženja Neretva, sve je proteklo u predivnom ozracju. “Ovo je bila naša tradicionalna ribarska vecer i najvažnije od svega je to da je sve proteklo idealno. Bila je to vecer u kojoj se dobro zabavljalo”, kazao nam je Praljak. Samoj ribarskoj veceri prisustvovali su brojni uzdanici i prijatelji ribarskog udruženja Neretva, kao i sva bliža ribarska društva.
“Svi su naši gosti bili oduševljeni feštom, a to su uglavnom bili ljudi koji stvarno vole ribu i rijeku Neretvu te nam doista pomažu. Ovom prigodom je došlo i izaslanstvo Elektroprivrede BiH, koja nam doista pomaže u ocuvanju i poribljavanju ribljega fonda rijeke Neretve. Oduševljeni feštom, rekli su nam kako ce se još više ukljuciti i pružiti nam još bolju pomoc”, rekao je Praljak.
Na ribarskoj veceri je bila održana i bogata tombola, a glavna nagrada je bila umjetnicka slika ulja na platnu, cija je galerijska vrijednost iznosila 1.500 maraka. Generalni sponzor ribarske veceri je bila Turisticka zajednica Mostara.
U subotu akcija cišcenja Neretve
Kao što smo vec istaknuli i što je svima poznato, ribarska sezona zapocinje prvoga dana mjeseca travnja. Tim povodom ribarsko udruženje Neretva dan prije toga, u subotu 31. ožujka organizira akciju cišcenja rijeke Neretve te pozivaju sve ribare da taj dan izidju na vodu i pomognu u akciji cišcenja da bi se prvoga dana moglo uistinu uživati u ribolovu.
Piše: Dalibor Drlje – Dnevni list

Pročitajte i:   Poziv na Jadransko podunavski kup u disciplini 'mušičarenje' - Crna Gora

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.