Travnik – Uspješan start ribolovaca UG “Klub sportskih ribolovaca” Travnik

Za uspješan početak ribolovne sezone na rijeci Lašvi tačnije na vodama kojim gazduje UG “Klub sportskih ribolovaca” Travnik juče se pobrinuo legendarni član ovog udruženja Muhamed Ađemović – Halka.
On je, naime, loveći ribu nizvodno od Turbeta ulovio potočnu pastrmku težine 3 kg.Riba je uhvaćena na ružno pače,a najveći problem mu je bio kako izvući ribu iz nabujale rijeke Lašve jer je riba pružala zaista veliki otpor a on je bio sam.
Ali, iskustvo starog ribolovca došlo je do izražaja i ovog puta, tako da će fotografije ove ljepotice krasiti albume porodice Ađemović.
Da se radi o zaista iskusnom ribolovcu govori činjenica da je u svom dugogodišnjem ribolovnom stažu ulovio dosta kapitalaca a najveći svakako na ovom području je
mladica od 12 kg. koju je Halka ulovio na ušću rijeke Bile u Lašvu.
Po dojavama od ribočuvara i članova ovog udruženja, ovo je najveća ulovljena pastrmka ove sezone mada su još dvije ulovljene početkom sezone po 2,5 kg. što se iz ovog može zaključiti da je ovo područje zaista bogato potočnom pastrmkom i da se trud članova ovog udruženja koji čuvaju i poribljavaju ove vode zaista isplatio.
Melić Indir – Sekretar udruženja

Pročitajte i:   Članovi USR Vitez ugostili djecu iz Edukacijsko-rehabilitacijskog centra "Duga" Novi Travnik

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.