Najnovije vijestiOstale vijesti

Sajam turizma, lova, ribolova i trgovine

Od 5. do 8. aprila na sajmu će učestvovati preko stotinu domaćih i stranih izlagača
Danas će u Lukavcu biti otvoren 5. tradicionalni Sajam turizma, lova, ribolova i trgovine, koji će se održavati u Sportskoj dvorani i Centru za kulturu. Zatvoreni izložbeni prostor je površine oko 3.000 kvadratnih metara. Na sajmu će se, pored izlagača iz BiH, predstaviti i izlagači iz Hrvatske, Srbije, Crne Gore, Njemačke, Slovenije i Egipta.
– “Po prvi put ove godine na našem sajmu predstavit će se gosti iz Njemačke i Slovenije, što me veoma raduje”, kazao je direktor Sajma Izet Nuhanović.
– “Tradicionalno, i ovaj put će učestvovati domaća lovačka, ribolovna i planinarska društva naše općine, a takodjer, uz podršku Kantonalne privredne komore Tuzla, održat će se i takmičenje
turističkih škola iz cijele BiH. Zajedno sa ostalim organizatorima pokušao sam animirati i lukavačke privrednike da predstave svoje potencijale na sajmu, ali nažalost nismo uspjeli. Ono što me najviše raduje jeste da se u našem gradu osjeti ta sajamska atmosfera, a posebno kada vidim da gradjani uredjuju zelene površine, pospremaju i naravno posjećuju sajam” – rekao je Nuhanović.
Pored općine Lukavac, koja je za ovogodišnji sajam izdvojila 5.000 KM, podršku su takodjer pružili i Turistička zajednica TK i FBiH, Ministarstvo za trgovinu, turizam i saobraćaj TK, te Mnistarstvo za okoliš i turizam FBiH.
Tokom sajma Udruženje “Madi Lukavac” organizuje i koncert zabavne muzike što je novina u odnosu na dosadašnje sajamske susrete. Izlagači na sajmu boravit će u Lukavcu, a predvidjeno je da posjete i druge turističke destinacije.
S. Džibrić – Tuzlanske novine

Pročitajte i:   Poziv na Prvenstvo SRS F BiH u mušičarenju - Fly fishing

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.