Najnovije vijestiOstale vijesti

S RAZLOGOM PREDSTAVLJAMO–ONI SU NASI PRVACI ( III )

PRVAK BIH U ULOVU RIBE NA PLOVAK ZA 2007 GODINU, PIKNJAC NERMIN – PIKE
Kada spomenemo ime “PIKE” svi ribolovci
će vam odmah reći o kome se radi. Malo je onih koji se sa takmičarskih staza za ulov ribe na plovak ili šaranskih staza, ne sjećaju PIKETA, izuzetnog prijatnog, korektnog i fer takmičara.
Piknjac Nermin – PIKE , ro
đen je 5.10.1958 godine u Srebrenici. Po zanimanju je farmaceut. Živi i radi u Tešnju, gdje je član USR “Jelah- Tešanj”.
Piknjac Nermin, reprezentativac BiH u svojoj bogatoj sportskoj karijeri, nastupima na doma
ćim, evropskim i svjetskim takmičenjima ostavio je dubok trag. Znaju ga mnogi sa nastupa 2004 godine na jezeru Valence u Mađarskoj, Toledu – Španija, 2005 sa evropskog prvenstva u Slovačkoj, proslogodisnjih

olimpijskih igara u Portugalu, a naše najdraže sjećanje na njegov nastup je sa ovogodišnjeg 27. Svjetskog klupskog prvenstva Karaotok BiH, gdje je sa svojom ekipom “Jelah-Teršanj osvojio 4. mjesto na svijetu i time ostvario najveći ovogodisnji uspijeh našeg ribarskog sporta.
Nije samo PIKE nastupao vani. Bio je 2005 prvak SRS Federacije BiH, 2006 tre
ći u Premijer ligi SRS BiH, da bi 2007 godine postao i šampion Bosne i Hercegovine u ulovu ribe na plovak u kategoriji seniora. Odličan plasman ima i u čaranskoj ligi BiH. Bio je on i na KUPU-Tešnja, kod prijatelja u Tuzli, nastupao sa njima u Hrvatskoj i jos mnogo mjesta.
Što reći o PIKETU?. Jedno malo osobno sjećanje potpisnika ovih redova sa kvalifikacija za nastup na svjetskom klupskom prvenstvu na Karaotoku u martu mjesecu ove godine.Zadnji je dan takmičenja. Neizvjesna borba za odlazak na svjetsko prvenstvo. Kiša, grmi, nebo se otvorilo , a mi na stazi “radimo”. Propadiva snijeg. Mnogi odustaju, do kože mokri i prehlađeni, prokljinju stazu, organizatora, Takmičarsku komisiju. Nervoza je prisutna na svakom mjestu. “Cakija ” iz Kozarske Dubice “uči” sudije pravilima. Hilmo je nervozan, a Ragib još gori. Fudo prijeti žutim kartonima ako se svi ne smire i nikako ne uspijeva u toj svoj nervozi, da bar zapali vatru da se ogrijemo. Kiša lije k'o iz kabla, a do kraja je još mnogo, a do pobjede još dalje.
Iz “E” sektora PIKE smiruje Ragiba u “D” sektoru. Jedini se on ne zali, stoji na platformi, hrabri svoje kolege iz ekipe “Jelah-Te
šanj” da izdrže i bore se do kraja. “Hladi” pregrijanog HILMU, iako više i sam ne može od hladnoće i groznice koja ga je uhvatila da govori. “DOKTOR” javlja da je trideset puta otkinuo plovak. Istina iznad nas kilometar nasli su u vodi neke čamce iz rimskog doba, a doktor pred sobom u vodi stablo od 2 tone. Aferim doktore, samo tako nastavi i upisuješ se u Ginisovu knjigu rekorda kao prvi Sarajlija. U drugom sektoru ŠTULA lomi sa vrba grane, k'o da su mu one krive sto riba ne grize. Sve se dešava i sve može biti dobro i loše, ali u tom trenutku svima koji smo tamo bili na stazi, ostaje sjećanje i trajno memorirana matrica na kojoj jasno piše “BILO GDJE I BILO KADA, JEDAN JE PIKE”
BISTRO, P I K E !!!

Pročitajte i:   Poziv za prijavu za učešće u Premijer ligi BiH u lovu šarana i amura

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.