S razlogom predstavljamo: Oni su naši prvaci! (IV)

ELDINA OKIĆ – PRVAKINJA BIH U ULOVU RIBE NA PLOVAK ZA 2007 GODINU
Kada jedna djevojka za 3 sata takmičenja ulovi 21,700 kg ribe u konkurenciji sa ostalim vrhunskim takmičarkama, u meču gdje se odlučuje o prvaku drzave, i iza sebe ostavi ubjedljivo sve kolegice na stazi, sigurno i bez pretjerivanja možemo reći da je prava šampionka. To može samo Eldina Okić, seniorka, reprezentativka Bosne i Hercegovine u ulovu ribe na plovak i aktualna prvakinja države.

Eldina Okić rodjena je 15.juna 1981 godine u Tuzli. Student je na filozofskom falultetu u Tuzli. Sportskim ribolovom se bavi od 1996 godine. Njen otac i tadašnji sekretar SRD “Rudar-Kreka”, Ibrahim Reić su “krivi” što se opredjelila za ovaj sport i do danas u njemu ostala.

Član je SRD “KLEN” Banovici.Pet zadnjih godina sve njene kolegice, na kraju liga takmičenja gledaju joj u leđa.Ova skromna djevojka ne zna za poraze.

Pročitajte i:   SRK 'Bosna' Maglaj: Održan 1. Memorijalni turnir 'Fuad Vrgovčević' na istoimenoj ribolovnoj stazi

Za reprezentaciju BiH nastupila je na svjetskom prvenstvu 2001 u Kutini Hrvatska, 2002 godine u Kostanjevici Slovenija, 2003 godine u Engleskoj.2004 godine zbog nedostatka sredstava svoje mjesto u reprezentaciji prepustila je drugima, 2005 godine bila je na Jarunu-Zagreb, da bi ponovo 2006 godine morala da ostane kod kuće i ne putuje u Portugal, jer seniorke nisu otišle na olimpijadu u Portugal.

Nepravda prema ovoj vrsnoj takmičarki nije ispravljena niti kada je dobivala razna priznanja od sportskih saveza Tuzlansko-Podrinjskog kantona, niti kada su je se sjetili iz USR “Rudar-Kreka u povodu 80 godina rada, a ni 2006 godine kada je proglašena sportistom godine u općini Banovići.

Znala je Eldina boriti se i voditi Takmičarsku komisiju kantona, nastupati u seniorskoj (muškoj) ligi (Mekolj) kada u klubu nisu imali dovoljno vrsnih takmičara, a radilo se o kvalifikacijama za ulazak u Prvu ligu BiH.

I tada je bila među prvima i dokazala svoj neizmjerni talenat i volju.

Pročitajte i:   SRD ”Rudar-Kreka” Tuzla: Održan 41. Međunarodni kup Tuzle

Biti će prilike Eldina već iduće godine. Samo uporni uspiju i dokazuju da su najbolji.

E, tu za našu Eldinu, što narod kaže “nema zime”.

BISTRO ELDINA !!!

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.