Iz Udruženja i savezaNajnovije vijesti

Druženje ribolovaca flyfishing na reviru Klokot – Bihać

U organizaciji Udruženja sportskih ribolovaca “Una” Bihać i d.o.o Reviri Klokot-Unac-Una 26.12.2007 održano je druženje ribolovaca pod nazivom “Bajramsko-Božićno-Novogodišnje druženje Klokot 2007”. Tradicionalno druženje svake godine se održava na Klokotu a ribolov je dozvoljen za sve ribolovce iz BIH i drugih zemalja bez plaćanja dnevnih dozvola.
Ovo je dan kada se ribolovci druže i čestitaju nastupajuće praznike.Na ovom druženju bilo je stotinjak sportskih ribolovaca iz nama susjednih država, a najveći broj naših gostiju su bili oni koji inače love ribu na našim revirima.Naravno pored ribića bili su prisutni i predstavnici medija – BH televizije, uredništvo Športskog ribolova iz Hrvatske, Slovenije – Ribić i drugih.
Po izuzetno hladnom vremenu lovilo se dobro te je ulovljen

veći broj kapitalnih pastrmki koje su puštene nazad u vodu po pravilu ulovi i pusti.Najveće primjerke pastrmke je i ovaj put lovio DUDA iz Hrvatske što mu je postala i tradicija ribolova kapitalnih primjeraka. Organizator je pripremio poklone – kalendare i čestitke te poznati Lovački gulaš kojeg su spravljali članovi lovačkog udruženja “Tetrijeb” iz Bihaća sa lovovodom Krokijem koji je stigao iz Njemačke. Naravno nije izostala ni poznata “krajiška šljiva”, jagnjetina po specijalnoj narudžbi gostiju iz Hrvartske. Kod Saje, uz harmoniku i pjesmu, druženje je završilo u kasne sate u restoranu “River”.
A na kraju, USR “Una” Bihać zahvaljuje gostima i svim ribolovcima želi Sretnu Novu 2008 godinu i BISTRO!
Slike sa ovih aktivnosti možete pogledati u Galeriji slika.
Tekst i fotografije uradio Denijal Selimović

Pročitajte i:   Koalicija za Sanu: Čista Sana je naš imperativ

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.