Iz Udruženja i savezaNajnovije vijesti

Skupština SRS SBK-a

U Donjem Vakufu je 09.02.2008.godine održana redovna godišnja Skupština SRS SBK-a kojoj su prisustvovali delegati svih udruženja koja su uclanjena u ovaj savez.
Sjednica je pocela intoniranjem državne himne a zatim i odavanjem pocasti minutom šutnje nastradlom mladicu iz Kiseljaka Denisu Mrnjavcu.
Nakon usvajanja dnevnog reda izvještaj o radu Upravnog odbora podnio je Predsjednik Upravnog odbora gosp.Mirko Vicic koji je nakon diskusije i jednoglasno usvojen. Financiski izvještaj je podnio gosp. Milorad curcic koji je takodje usvojen uz zakljucak da isti pregleda Nadzorni odbor i da svoj izvještaj

dostavi Upravnom odboru .Nakon usvjanja plana rada i plana prihoda i rashoda za 2008 godinu najviše pažnje je posveceno tacki dnevnog reda o režimu ribolova u 2008 godini.Iznesena je iscrpna analiza stanja u ribolovnom sportu nakon provedbe Zakon o slatkovodnom ribarstvu gdje je najveci teret pao na udruženja koja moraju do kraja ispuniti sve obaveze koje im Zakon nalaže a ona sama nemaju podršku ni od koga.
Osipanje clanstva, povecani izdaci za raznorazne Saveze, ribocuvare, poribljavanje, obilježavanje vodotoka, ribarska osnova, takmicenje, povecanje krivolova na vodama zbog sporosti sudova i propusta u Zakonu sve u svemu otežavaju rad udruženjima.Na sastanku je iznesena i informacija da zbog dugovanja iz 2007.udruženja nece moci zadužiti dozvole od Saveza na što su udruženja najavila da ce štampati svoje dozvole i da ce ignorisati dozvole koje je štampao savez ukoliko do toga dodje.
Skupština je takodje osudila postupak Upravnog odbora SRS FBIH gdje je protivno Statutu saveza clanicama sa ovog Kantona zabranjen rad na Skupštini saveza u Novom Travnik zbog neizmirenja dugova za tekucu godinu. Od Predstavnika u Upravnom odboru SRS FBIH Milorada curcica je zatraženo da hitno organizuje sastanak sa predstavnicima SRS FBIH. Usvojena je cijena dozvole za 2008. godinu koja je ostala na razni prošlogodišnje. Skupština je zadužila Upravni odbor da hitno izradi prijedlog Kantonalog zakona o slatkovodnom ribarstvu i kao takav uputi ga Skupštini SBK_a na usvajanje. Takmicarska komisija je zadužena da napravi plan takmicenja za podrucje SRS SBK-a. Prdsjednik Skupštine saveza gosp. Faruk Puhalovic se zahvalio organizatorima sastanka Udrženju Vrbas iz Donjeg Vakufa na dobroj organizaciji sastanka Skupštine saveza.

Pročitajte i:   Autohtona potočna pastrmka ponovo na Vrelu Bosne

One thought on “Skupština SRS SBK-a

 • Pregledano: 334 puta
  ________________________________
  Postavio indir 15 February, 2008
  Kantoni mogu raditi svoje Zakone samo što nesmiju biti u suprotnosti sa Federalnim Zakonom a ovim zakonom je planirana nadogradnja u onom djelu što se tiče zagađivača,odštete ribljeg fonda i dr.
  ________________________________
  Postavio indir 15 February, 2008
  gosn ogy skupštine se prave na kraju sezone a ja kako znam ona u Novom Travniku je bila polovinom novembra možda su udruženja imala u planu nešto i da plate kako bi gosp.Rifet imao šta da troši
  ________________________________
  Postavio ogy 14 February, 2008
  “Skupština je takođe osudila postupak Upravnog odbora SRS FBIH gdje je protivno Statutu saveza članicama sa ovog Kantona zabranjen rad na Skupštini saveza u Novom Travnik zbog neizmirenja dugova za tekuću godinu” zaista smijesno od strane SRS SBK
  ______________________________
  Postavio mister_no 14 February, 2008
  zanima me jesul’ delegati iz Jajca prisustvovali sastanku (obzirom da njihovo udruznje obuhvata vodom i ribom najbogatije dijelove Vrbasa u SBK, a tu je i Plivsko jezero)…nije cudo da udruzenja nisu izmirila obaveze prema SRSBiH obzirom da su dozvole u 2007 prodavali po upola nizoj cjeni nego je propisana zakonu o SR u istoj godini, samim tim, apsurdno je zaliti se na sporost suda sve dok istovremeno udruzenja svojim (ne)radom krse zakon donesen na nivou federacije… otuda nikakvo cudo nije ni odluka upravnog odbora SRSFBiH da im zabrani rad na Skupstini…izrada prijedloga kantonalnog zakona je nevjerovatna nebuloza iza koje bi da se sakriju do sada odgovorni iz SRS SBK, a o ignorisanju “saveznih” i eventualnom stampanju “svojih dozvola” ne bih ni da komentarisem…kakvu to onda poruku ONI salju ljudima “na vodi”…sretnicima koji prirodu uspiju da dozive i zavole ju na ispravan nacin, sportski ribolov nije obaveza koliko nacin zivota i dio te iste ljubavi…bukadzije koji se cuju na slicnim skupstinama i bucu zbog restrikcija, zabrana kao i cjene ribolovnih dozvola tu se nece prepoznati…adio

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.