Iz Udruženja i savezaNajnovije vijesti

Skupština UG “Klub sportskih ribolovaca“ Travnik

Jucer je velikoj sali opcine Travnik održana redovna godišnja izvještajna Skupština UG Klub sportskih ribolovaca Travnik.
Skupštini su prisustvovali delegati svih sekcija koje su ustrojene u skladu sa novim Statutom udruženja.Nakon usvajanja dnevnog reda podnesen je izvještaj o radu Upravnog odbora i finansijski izvještaj za 2007 godinu.
Udruženje je u protekloj godini imalo 146 clanova i ostvareni su zavidni pomaci koji se odnose na

opremanje ribocuvarske službe, zaštite ribljeg fonda, obezbjedjivanja finansijskih sredstava za rad udruženja, poribljavanje i izgradnju društvenih prostorija.
U financiskom planu rashoda svakako najviše sredstva je utrošeno u izgradnju društvenih prostorija, place dvojici ribocuvara, poribljavanje i dr.
Podneseno je 16 prijava protiv prekršitelja i stav Upravnog odbora je da su ribocuvari dobro obavili svoj dio posla.U narednom periodu planirana je organizacija polaganja ribarskih ispita u skladu sa Zakonom o slatkovodnom ribarstvu, organizacija izleta za clanstvo udruženja, podrška projektima na zaštiti vodotoka, pomoc pri izradi ribarske osnove kao i povecane aktivnosti u suradnji sa inspekcijskim organima na borbi protiv zagadjivaca rijeka Lašve i Ugra.

Pročitajte i:   Završena Premijer SPIN liga za 2024. godinu

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.