Iz Udruženja i savezaNajnovije vijesti

Odrzana godisnja skupstina S.R.D.”ZALOMKA”Nevesinje

Dana 10.02.2008.godine odrzana je redovna godisnja skupstina S.R.D. “ZALOMKA” Nevesinje.Na dnevnom redu naslo se nekoliko tacaka od kojih izdvajamo izvjestaj U.O.drustva o radu u prethodnoj godini, finansijski izvjestaj (prihodi i rashodi) i izbor novog upravnog odbora S.R.D. “ZALOMKA”. Skupstini je prisustvovalo 27 clanova drustva od evidentiranih 54 u prosloj godini(s tim sto je u prosloj godini bilo 12 clanova koji nemaju mjesto prebivalista u nasoj opstini te tako nisu ni prisustvovali sjednici skupstine a njih to vjerovatno i neinteresuje).
Izvjestaj U.O. o radu u prosloj godini nije prihvacen vecinom glasova prisutnih i U.O. je iskazano nepovjerenje zbog loseg rada u proteklom periodu i mnogih nagomilanih problema od kojih su najveci propadanje ribljeg fonda i njegovo sistematsko visegodisnje unistavanje (mrezama, ostvama, strujom, svim i svacim!), zatim losi odnosi unutar samog drustva, osipanje clanstva kao i katastrofalan rad profesionalnog ribocuvara iako je istom za njegov rad u periodu od marta do oktobra prosle godine uredno isplaceno 2.400.00 KM.Takodje, jedan od velikih problema koji prethodni U.O. nije uspio da rijesi je zastitna mreza na prelivu brane jezera “Alagovac” koja je skinuta zbog izvodjenja radova na podizanju brane i povecanja kapaciteta jezera tj. podizanja nivoa vode tako da je propao i otisao beztraga dvogodisnji mrijest ribe!
Finansijski izvjestaj je usvojen iako je cinjenica da na racunu S.R.D. ima samo 70.00K.M.(sto znaci da nismo u gubitku ma kako to iracionalno zvucalo), naime prihodi drustva u prosloj godini su bili 3.681.00 KM a rashodi 3.610.30 KM). Vecinom glasova prisutnih na skupstini izabran je novi upravni odbor S.R.D. “Zalomka” Nevesinje koji cine Zubac Momcilo, Manjak Manojlo, Grahovac Lazar, Simeunovic Goran, Glogovac Slavisa, Zubac Mladen, Zerajic Zeljko, Savic Dragan i Kuzman Zdravko. Novi U.O. krece od pocetka i od nule da rijesava mnogobrojne probleme bez novca i osnovnih sredstava za rad ali se nadamo da ce poboljsati rad S.R.D. “ZALOMKA” (koje je osnovano daleke 1968.godine)i da ce poceti sa rijesavanjem nagomilanih problema. Na svojoj prvoj sjednici koja je odrzana odmah poslije skupstine, novi upravni odbor je za predsjednika izabrao Zubac Mladena, za sekretara Manjak Manojla a za blagajnika S.R.D. Kuzman Zdravka.
U.O. je svoju sledecu sjednicu zakazao za 12.02.2008.godine u 17.00h. o cijem radu i donesenim zakljucima cemo vas naknadno obavjestiti.
Vama, dragi prijatelji srdacan pozdrav i BISTRO!
U.O.SRD “Zalomka” Nevesinje

Pročitajte i:   Busovača: Na rijeci Lašvi održano 2. kolo Premijer SPIN lige BiH

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.