Iz Udruženja i savezaNajnovije vijesti

Oformljeno Udruženje ribara Livanjskog kantona

Predsjednici Tihomir Popović i Igor Gromilić
U Livnu je održana osnivačka skupština Udruženja ribara Livanjskog kantona koju č ine delegati iz, za sada, pet općinskih udruženja: livanjskog, tomislavgradskog, šujičkog, kupreškog i drvarskog, a novoformirano udruženje je otvoreno i za preostala registrovana udruženja Kantona.
Za predsjednika Skupštine izabran je jednoglasno Tihomir Popović iz Livna, a za dopredsjednika Ante Čolanović iz Tomislav-Grada. Usvojeni su i Statut i Poslovnik udruženja, dok će program rada za ovu godinu ponuditi Upravni odbor, koji čine po jedan predstavnik iz svakog udruženja i on će biti usvojen na narednoj Skupštini, dokad će se izabrati i tajnik udruženja. Za predsjednika UO izabran je Igor Gromilic iz Livna, a za zamjenika Jakov Pokrajčić iz Tomislav-Grada.
Osnivačkoj skupštini prisustvovao je i
kantonalni ministar poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Stjepan Matković, koji je obećao podršku kantonalnom Udruženju ribara kako financijsku, tako i svaku drugu, očekujući od kantonalnog rukovodstva da će biti istinski partner u konačnom sredjivanju stanja u ribarstvu, a posebno po pitanju zakonske regulative i zabrane izlova ribe čamcima, mrežama i drugim nedozvoljenim sredstvima, čega je do sada bilo na Buškom blatu. Matković je obećao da, i kad se ovo jezero eventualno da koncesionarima za gospodarski i kavezni uzgoj ribe, sportski ribolovci neće biti zakinuti.
H. GROMILIĆ – Oslobodjenje

Pročitajte i:   Održan Kup Saveza sportsko ribolovnih društava Ze-Do Kantona

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.