Velika Drinska regata 2008

Tokom ove 2008.godine organizujemo Drinsku regatu, sa ciljem povratka prirodi i životu!
Ove godine se organizuje nekoliko regata, od Perucca, Rogacice, Zvornika, …,ali zbog atraktivnosti regate i druženja, pravi odabir je po nama Drinska regata od Perucca do Zvornika !
Oko 110.kilometara na vodi, u prirodi, društvu i lepoti !
Ona nije nigde zvanicno upisana i nije organizovana do sada na ovaj nacin !
Broj posada – ucesnika je ogranicen, pa se prijavite na vreme !
Da se ne bi pravila gužva,a regata ostvarila svoj cilj druženja i uživanja, plan ove naše regate je sledeci :


18. jula, petak
Prevoz opreme od mjesta boravka do Perucca (Republika Srbija),ili u BiH, smještaj u kamp naselju, i priprema za sutrašnji spust. Organizovati vracanje prevoznih sredstava i
obezbedjenje opreme posada i mjesta za camce posadama koje dolaze sutradan.
U vecernjim satima na jezeru Perucac ce se održati umjetnicki program.

19.jula, subota
Dolazak ostalih ucesnika u Perucac,ili u BiH, najkasnije do 09:00 casova.Prijava ekipa, priprema camaca, i start regate je oko 11:00 casova.
Po dolasku na cilj (Rogacica),tu se Bajino-baštanska regata završava nakon 5-6 sati spusta, odnosno predjenih ~ 24,5 km na vodi.
Po želji ucesnika – dogovor vecine, u Rogacici ili ispod nje, organizovati na pogodnom mjestu kamp naselje, aktivni odmor i konacenje u prirodi.

20.jula, nedelja
Nakon dorucka izvršiti spust Drinom do rejona Vrhpolja, 5-6 sati spusta odnosno predjenih ~ 28.km na vodi, organizovati kamp naselje, poseta etno selu, snabdeti se sa hranom, aktivni odmor i konacenje u prirodi.

21.jula, ponedeljak
Nakon dorucka organizovati spust do rejona sela Crnca, 5-6 sati spusta, odnosno predjenih ~ 26.km na vodi, organizovati kamp naselje, snabdeti se sa hranom, aktivni odmor i konacenje u prirodi.

Pročitajte i:   Poziv za učešće na 3. i 4. kolu Premijer lige BiH u lovu ribe udicom sa hranilicom - Feeder

22.jula, utorak
Nakon dorucka organizovati spust do hidrocentrale Zvornik, 28.km, uz vožnju motorima po potrebi. Izlaz camcima je obezbedjen na Divicu – BiH, i na pontonu – Srbija !

Svaki ucesnik – posada prihvata obaveze i to:
1.- Oprema ucesnika – posada je licna. Svaki ucesnik – posada se brine o svojoj opremi.
Svaki camac mora imati: najmanje po dva vesla; komplet za popravak camaca; sidro sa 15.metara kanapa; ceradu; kanap od 10.metara; sjekiricu; prvu pomoc; jednu naduvanu unutrašnju guma od kola – kamiona sa kanapom.
Pribor za hranu, posudje za pripremu hrane, hrana, pice je po licnom izboru posada camaca, preporuka je trajnija suva hrana, i bezalkoholna pica !
Sve clanove posada camaca po mogucstvu obezbediti sa pojasevima – prslucima za spasavanje. Obezbediti kreme za zaštitu od sunca, kreme za komarce, lekove.
Poneti adekvatnu odecu i obucu, presvlaku, peškire i topliju garderobu.Preporuka je da se sve stvari spakuju u najlon džakove ili burice, i obezbede vezivanjem uz camac. Suncobrane obezbediti od jakog vjetra.

2.- Prevoz do starta regate je u pojedinacnoj režiji, odnosno, ukoliko ima više posada može se obezbediti grupni prevoz opreme kamionom, i autobusom, uz naknadu, ukoliko se ne nadje sponzor prevoza !

3.- Za vreme spusta svaka posada odgovara za svoje postupke !

4.- celo i zacelje kolone se ustanovljava dogovorom ucesnika, i niko nema prava da vrši spust van organizovane kolone !

5.- Zabranjena je prekomjerna upotreba alkohola (opijanje), neplanska vožnja motorom, i ugrožavanje drugih ucesnika regate!

Pročitajte i:   HE „Janjići“: Za projekte razvoja lokalne zajednice 1,25 miliona KM

6.- Smještaj posada u kamp naselju se vrši u licnoj opremi (šatori, vrece, rasveta,…), a pre nastavka regate – spusta, svaka posada cisti svoj dio kamp prostorije !

7.- Ribolov je dozvoljen samo licima sa dozvolom, i na zakonski regulisan nacin, pod uslovom da se drugi ucesnici regate ne ometaju u regati !

8.- Zadnji deo regate 21.jula se vrši upotrebom motora, pa posade – camci bez motora, refundiraju deo troškova za upotrebu motora – šlepanje, posadama koje ih šlepaju, ukoliko se ne obezbedi dovoljno goriva od sponzora !

9.- Ukoliko se jave zainteresovani sponzori, za prevoz, ishranu, pice, osiguranje,… , shodno vrednosti sponzorstva obavezuju se svi ucesnici da promovišu sponzore tokom regate (upotreba majica, kacketa, nalepnica, i sl.)!

10.-Medijske kampanje (elektronske i pisane) prepustiti najpovoljnijim medijima !

11.-Nacionalisticki ispadi i uvrede, politicka istupanja, nisu dopušteni i automatski povlace iskljucenje sa regate !

12.-Svaka povreda ovih pravila bice sankcionisana iskljucivanjem posade camca koji pravi problem sa dalje regate, uz asistenciju DGS BiH i MUP-a RS.

13.-Kotizacija za ucešce je 25.€ po posadi camca, a sredstva ce se utrošiti za troškove organizacije i prigodne nagrade.

14.-Napomena: Regata se može produžiti po dogovoru zainteresovanih, a ukoliko bude doniranja opreme, hrane, pica, … ista se deli ravnomjerno svim ucesnicima !
O R G A N I Z A T O R:
Ljubiša,tel.+38163302548
drinske.regate@gmail.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.