Održano I kolo Lige HNK

Dana 22.06.2008.godine USR „Glavatica“ Jablanica je bila domacin 1. Kola lige HNK. Takmicenje seniora u disciplini „Lov ribe udicom na plovak“ održano je na plaži „Peta“, a ucešce je uzelo 8 ekipa:

„Glavatica 1“ Jablanica, „Glavatica 2“ Jablanica, „Neretva 1“ Mostar, „Neretva 2“ Mostar, „Rama“ Prozor-Rama, „Bjelave“ capljina, „Bregava“ Stolac, i „Blagaj“ Blagaj. Zbog vrucine takmicenje je trajalo 2 sata, a nakon vaganja ulova i zbrajanja rezultata plasman je bio sljedeci:

1. „Glavatica 2“ Jablanica
2. „Neretva 2“ Mostar
3. „Neretva 1“ Mostar
4. Glavatica 1“ Jablanica
5. „Bjelave“ capljina
6. „Bregava“ Stolac
7. „Rama“ Prozor-Rama
8. „Blagaj“ Blagaj.
Najbolji pojedinac bio je Džajic Dževad sa ulovljenih 4450 g za 2 sata, clan pobjednicke ekipe „Glavatica 2“ (Džajic Dževad, Arfadžah Ahmet i Šehic Admir). Nakon takmicenja nastavljeno je druženje u prostorijama Ribarskog doma uz zajednicki rucak. Nakon proglašenja pobjednika i urucenja diploma izvršeno je simbolicno spaljivanje 12 mreža koje su ribocuvari pronašli u zadnjih nekoliko akcija. Posebno nas raduje što smo bili domacini 1. kola lige HNK i što je ovo pocetak jednog lijepog druženja i nadamo se još tješnje saradnje udruženja sa ovog kantona. Pobjednicima sve cestitke, a ostalima želimo više uspjeha u narednim kolima takmicenja. Domacin drugog kola je SRD „Rama“ Prozor-Rama i prema rijecima predstavnika ovog Udruženja isto ce se održati na Ramskom jezeru sredinom jula.

Pročitajte i:   U Francuskoj ulovljena zlatna "ribica" teška 30 kilograma

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.