Iz svijetaNajnovije vijesti

Ribičko društvo “Korođ” (HR)

Stigao je i mail od Jolanke Gudinjacki, članice Ribičkog društva “Korođ” kojim nas želi upoznati sa aktivnostima koje porovodi ovo društvo.
“Ribičko društvo “Korođ” djeluje u sklopu L.D. “Šljuka” iz Korođa kao ogranak. Ideju o ribnjaku smo imali prije Domovinskog rata, ali smo, zbog rata, bili onemogućeni realizirati je.
Nakon povratka iz progonstva 1998. godine, počeli smo prikupljati sredstva i započeli smo sa radovima.Pošto je lovački dom bio totalno devastiran, prvo se to obnovilo i proširilo a zatim se išlo na iskopavanje ribnjaka.
Ribnjak je sada veličine oko 6000m2, ali postoji projekt o proširenju koji bi se uskoro trebao realizirati. Za sada brojimo 30 članova koji su sa godišnjim dozvolama na našem ribnjaku.Godišnja dozvola je 500 kuna – s time da mi mještani, koji smo prisutni na radnim akcijama, placamo 300 kuna.
Dnevne dozvole su
60kn. Posjećuju nas ribolovci iz raznih mjesta – iz Vinkovaca, Osijeka, okolnih sela, pa čak iz Baranje gdje je čuveni park prirode Kopački rit.
Lokacija je takva da imamo podzemnu vodu, a pomažemo se sa bušenim bunarom koji je 30m dubine.Korođ se nalazi u Slavoniji – mi ovdje nemamo potoke.
Ribiči imaju pravo pecati sa tri štapa, a dvije ribe mogu ponijeti po dozvoli. Peca se petak, subota, nedjelja i svi praznici – od izlaska do zalaska sunca.
U ribnjaku dominiraju šaran, amur, štuka, tolstolobik, babuške i ostala sitna riba.Ribu nabavljamo – kupujemo sa većih ribnjaka.
Selo Korođ se nalazi u Vukovarsko-srijemskoj županiji, 18km od Vinkovaca, a 20-ak km od Osijeka.Poslije Vinkovaca, redom idu sljedeća mjesta: Nuštar, Ostrovo, Tordinci (koje je ujedno i naša općina)i Korođ.
U selu nemamo smještaj kao što su moteli-hoteli, iako su u lovačkom domu predvidjene sobe upravo za tu namjenu. Na žalost, zbog spomenutog izbivanja-prognanstva, nismo bili u mogućnosti dovesti ih u stanje za upotrebu, a nadamo se da ćemo u skorije vrijeme realizirati i to.
Prilikom susreta raznih društava, smještaj se traži u Osijeku ili Vinkovcima, gdje ima takvih objekata na pretek.
Posjetite nas, sigurni smo da ćete biti zadovoljni.
Lijep pozdrav iz Slavonije!
Jolanka.”
Hvala Jolanki na javljanu i “bistro”!


Pročitajte i:   U Miljacku na Vilsonovom šetalištu ispuštena veća količina nepoznate tečnosti, inspekcija ne posjeduju alate za identifikovanje odgovornih

One thought on “Ribičko društvo “Korođ” (HR)

 • Postavio senad 24 July, 2008
  Endre, hvala na sugestiji, potpuno je na mjestu.
  Jolanka je poslala i te podatke koje sam dodao u vijest.
  Bistro!

  ——————————————————————————

  Postavio endre 19 July, 2008
  Sve je ovo lijepo ali nismo dobili najvaznije informacije, gdje se tocno nalazi taj ribnjak (pored Osijeka ili?), da li na ribnjaku ili u blizini postoji smjestaj (motel, hotel). Kada bih znao te podatke vjerojatno bih se prije odlucio posjetiti to mjesto koje na slikama izgleda divno.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.