EkologijaNajnovije vijesti

RK ‘Iglun’: Neumski ronitelji čiste podmorje u Neumu, Dubrovniku i Orebiću

Čistili i podmorje otoka Lokruma

U samo mjesec dana članovi Ronilačkog kluba “Iglun” Neum odradili su više vrijednih eko-akcija čišcenja rijeka i podmorja u Hercegovini, ali i Hrvatskoj.

Iglun je, u suradnji s drugim ronilačkim klubovima, kupačima na rijekama i moru omogućio kupanje u čistoj vodi. Sve je počelo čišcenjem rijeke Trebižat u ljubuškoj općini, a nastavilo se eko-akcijom čišcenja podmorja u Neumu, Dubrovniku i Orebiću.

Ronitelji iz Neuma ostvarili su i medjunarodnu suradnju, a to će rezultirati novim ekološkim pothvatima “ljudi-žaba” koji s riječnog i morskog dna izvlače tone otpada kojem tu svakako nije mjesto.

Uz razni građevnski materijal (betonske cijevi i blokove, metalne mreže, betonske i drvene grede…) u vodi su i na stotine automobilskih guma, akumulatora i opreme s opasnim kiselinama.

Neumski su ronioci ovih dana s kolegama iz Dalmacije, Slavonije i Hercegovine odradili odličan posao čišćenja dubrovačkog i orebićkog podmorja. Niti jako jugo nije nedavno omelo ronitelje u eko-misiji čišćenja podmorja u tome dijelu Hrvatske.

Brodom “Karaka” isplovilo se iz uvale Gruž, a zbog jakog vjetra na južnom Jadranu, ekološka akcija bila je otežana ispred otoka Lokruma i starogradske jezgre u Dubrovniku.

Pročitajte i:   Poziv za učešće u Premijer ligi u dicsiplini 'lov ribe udicom sa hranilicom - Feeder'

Naravno, hrabre ronioce ništa nije omelo i akcija je uspjela.

FRANO MATIĆ – Večernji list

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.