Iz svijetaNajnovije vijestiTehnike i pribor

Materijal za vezace mušica

U inbox e-maila stigao je i mail gospodina Silvestera Šešoka sa informacijom o proizvodu koji bi mogao biti interesantan našim vezacima mušica.
Mail glasi:
“Poštovani, ja sam Šešok Silvester iz Ljubljane i izradjujem vrpcu zvanu “chenilla” od poliamida i poliestera. Mašinu, koja izradjuje vrpcu brzinom od 30 metara na sat, razvijao sam punih 20 godina. Sada izradjujem vrpcu ili samo od poliamida ili u kombinaciji sa poliesterom.
Trenutno imam na raspolaganju 12 razlicitih osnovnih boja u debelini od jedan do pet milimetara. Ali izradjujem i vrpcu u razlicitim bojama i sa razlicitim vodjicama – 2 nitke koje su motane na 1230 zavoja na metar i drže punjenje razlicite boje. Šaljem vam i sliku mojih materiala, da vidite kako isti izgledaju, te da ih prezentujete vezacima mušica u Bosni i Hercegovini. Materiali se izradjuju od poliamida i poliestera ili samo poliamida zavisno od dogovorene debljine materiala, koji se upotrebljava za vezanje na kukicama od 10 – 24 po skali VMC. Izmedju materijala, na slici su vodene nimfe napravljene na kukici broj 10. Lijep pozdrav, Silvester. Vezaci, mail gospodina Šešoka je “silvester.sesok@gmail.com”.
Bistro svima!

Pročitajte i:   Obavještenje o prijavama za Premijer Feeder ligu SRS BiH

2 thoughts on “Materijal za vezace mušica

  • bistro ja sam samed zivim u kosovskoj mitrovici sada sam poceo sa flyfishing interesujeme vise kako treba da se peca sa nimfama .kod nas slabo se peca sa flajom ali zato i zelim da mi odgovarate na pitanje i gde mogu da se snacem hvala i zelim sve najbolje.

  • Bistro, Samede!
    Na stranici imaš forum sa dosta mušičara voljnih podijeliti znanje, pa se registuj na forum i postavi svoja pitanja.
    Oni jedva čekaju nekog novo-zagrizlog koga će davit’ 🙂

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.