EkologijaNajnovije vijesti

Dokić: “Spremni smo i na blokadu magistralnog puta”

ČELINAC- Udruženja za zaštitu vodotoka rijeke Vrbanje “Vrbanjski biseri” spremno je na blokadu magistralnog puta Banjaluka – Teslic, kako bi skrenulo pažnju javnosti na bahat odnos nadležnih službi prema životnoj sredini, a prije svega zbog ugrožavanja rijeke Vrbanje i njenih pritoka. Predsjednik ovog udruženja Milorad Dokic rekao je danas Srni da oko hiljadu gradjana peticijom podržava ovu mjeru i dodao da je nezadovoljan realizacijom zakljucaka donesenih na sjednici Skupštine opštine celinac održanoj prije više od mjesec dana.

On je dodao da nijedan od petnaestak zakljucaka koji se ticu zaštite životne sredine nije ni poceo sa rješavanjem. Prema Dokicevim rijecima, i dalje se u koritima vodotoka vrbanjskog sliva obavljaju nekontrolisani gradjevinski radovi, eksploatiše se šuma uz vodotoke i u njih spaja kanalizacija.
On je dodao da precistac otpadnih voda u celincu, iako ispravan, nije u funkciji, a na više lokacija nalaze se divlje deponije.”Sve to doprinosi ne samo narušavanju ljepote Vrbanje i njenih pritoka nego i sveukupnom ugrožavanju životne sredine”, rekao je Dokic. On je precizirao da posljednjih godina svaki jaci pljusak izaziva poplave u dolini Vrbanje, dok bujice cesto mijenjaju korito što, nažalost, odnosi i ljudske živote. Dokic je rekao da duže od mjesec dana zbog zamucenosti vode u ovoj nekadašnjoj krajiškoj ljepotici onemoguceno je kupanje, i to usred ljeta.

Pročitajte i:   Emir Dedić na pecanje ne ide bez Senade: Ona je moj ribolovac, a ja sam majstor (VIDEO)

One thought on “Dokić: “Spremni smo i na blokadu magistralnog puta”

  • Postavio ufati i pusti 21 August, 2008
    e nek im se ovo dogodilo kad ne znaju za tehniki uhvati pa pusti kroz ruke one sto unistavaju rijeke

    Postavio zijo 19 August, 2008
    Zaista me obraduje saznanje da postoje ovakva udruzenja…
    Veliki pozdrav i puno srece u vasim nastojanjima!!!

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.