KrivolovNajnovije vijesti

Uhićeni krivolovci na Žitomisliću

Nakon dužeg praćenja na lokaciji Žitomislići, točnije predjela Arapovac gdje je Udruga Sportskih Ribolovaca (USR) “Neretva” imala dojave od drugih udruga i mještana da nepoznate osobe povremeno vrše izlov ribe nedozvoljenim sredstvima koristeći čamac, u subotu u jutarnjim satima djelatnici ribočuvarske službe su primijetili 2 nepoznate mlađe muške osobe kako ulaze u limeni čamac, te veslaju prema sredini rijeke Neretve.Dolaskom do sredine rijeke isti su pristali uz pećinu, te izvukli mrežu iz čamca, koju su u dužini od oko 30 metara spustili u rijeku. Jedan dio mreže su pričvrstili za kamen dok su na drugi dio stavili plastičnu bocu što dokazuje da se radi o
iskusnim osobama u spomenutom ”poslu”.
O ovome su upoznati policajci PP Jug koji su pružili asistenciju radnicima ribočuvarske službe prilikom izvlačenja mreže i čamca iz rijeke Neretve. Mreža, čamac, ribolovni mlat i druga oprema preuzeti su i pohranjeni u prostorijama PP Jug gdje je izvršena i obrada dvije privedene osobe za koje se utvrdilo da su maloljetnici i to S.T. iz Čitluka i V.Ž. iz Mostara.
Također, utvrđeno je i da su maloljetnici izlovili veću količinu razne vrste ribe koja je kasnije i vraćena u rijeku.
Predsjednik U.S.R. “Neretva” gospodin Josip Praljak se zahvalio ljudima iz ribočuvarske službe koji su pravovremenom intervencijom spriječili nedozvoljeni izlov ribe iz Neretve.

Pročitajte i:   Autohtona potočna pastrmka ponovo na Vrelu Bosne

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.